Multimèdia Gallery 

L'origen de la història festiva de la nostra vila com moltes altres localitats de la nostra comarca, es remunta a la conquesta i fundació del Regne de València per Jaume I, perquè van ser aquests els que li van donar una realitat nova i diferent del que havia sigut fins llavors la tradició i la cultura.

És a partir del segle XVI, quan van començar a celebrar-se les festes anuals en honor al sant que més predilecció es tenia i en honor també, al Crist de l'Empar.

Durant els segles següents, les festes van continuar tenint un caràcter religiós però, va ser a partir del s. XIX, amb la creació de la nostra banda de música quan l'animació i esplendor de les festes van augmentar. Es van incorporar les cercaviles i el ball després del sopar amb una gran foguera per a il·luminar la serenata nocturna. És per tant en tota aquesta sèrie d'esdeveniments on tenen l'origen les nostres famoses festes patronals.

En l'actualitat i des de fa més d'una dècada, se celebren la setmana següent a la celebració del dia de l'Assumpció. Són unes festes molt esperades per tots els veïns de la nostra vila, així com de familiars, amics i coneguts que resideixen en pobles pròxims. Aquests sis dies de festa, tota la gent ix al carrer a celebrar-les. Les festes es fan en honor als patrons i patrones de la nostra vila; el Santíssim Crist de l'Empar, Mare de Déu del Remei, Sant Isidre i el Sagrat Cor de Jesús entre altres. En aquestes festes no solen faltar les misses, processons, concerts musicals, sopars populars de fraternitat, exposicions culturals, proves esportives, concursos, cavalcades de disfresses, cercaviles amb bandes de música, espectacles de focs artificials i activitats en les quals, els veïns i visitants vénen a participar amb molta alegria.

Més informació
Horari

Les festes patronals d'agost se celebren la tercera setmana d'agost de dilluns a dissabte.

Data d'inici

21/08/2023

Data finalització

26/08/2023

Tipus d'interès

Interés turístic local