Galeria Multimèdia

Al terme de la Font d'en Carròs, a uns 1340 metres al sud-est del municipi, es troba el Castell de Rebollet amb accés per la carretera de la Font d'en Carròs-Oliva.

En aquest lloc, es van assentar nombroses civilitzacions les quals van habitar el nostre territori. Tots aquests poblats es van assentar en aquesta zona a causa de la zona estratègica que donava, perquè és un dels punts més alts del terme. S'han trobat restes de materials que pertanyien a l’edat de bronze (1500-1000 a.C.), a més de restes pertanyents a la civilització romana.

Durant la reconquesta del regne de València per Jaume I d'Aragó (1229-1245), un dels seus cavallers, Carròs (Carros, fill del comte Alemany), participà en la conquesta de Mallorca amb les seues naus. Després, va participar en la conquesta d'aquestes terres guanyant el fort i rocós Castell de Rebollet. Agraït el Rei pels seus serveis, el 1240 va fer mercé a en Carròs del senyoriu del Castell i Vila de Rebollet. No va abandonar la plaça donada la posició estratègica que tenia, sinó que fortificà el castell, alçà al recinte una església, i hi establí la seua residència familiar. En aquesta església va dipositar la imatge romànica de la Mare de Déu del Rebollet, la mateixa imatge que acompanyava al senyor Carròs als combats de la guerra. Posteriorment, a l'interior de l'església dedicada a Sant Nicolau, hi havia una capella dedicada a la Mare de Déu del Rebollet, una altra a la Mare de Déu del Remei i un panteó per als sarcòfags dels senyors Carròs.

El 26 de desembre de l’any 1568, a la comarca de la Safor, es va produir un dels pitjors terratrémols coneguts fins al moment, derrocant molts edificis i entre aquests el Castell de Rebollet. Unes de les poques coses que es van salvar van ser la imatge de la Mare de Déu del Remei i la imatge del s. XII de la Mare de Déu de Rebollet que en l'actualitat, i després de molts enfrontaments entre Oliva i la Font, es troba en l'Església dels Religiosos Franciscans d'Oliva, després que els veïns de la Font acudiren al tribunal eclesiàstic de València i aquest dictara on havia de dipositar-se la imatge de la Mare de Déu.

En el mes de gener de 1747, un veí de la Font, traient pedres del recinte del Castell, va trobar els dos sepulcres que pertanyien a Francesc Carròs I i Francesc Carròs II els quals havien estat sepultats a causa del terratrémol. Aquests es traslladaren a l’Església de la Font d'en Carròs. L'accés del castell està situat en l'extrem oest i té una entrada protegida per paràmetres de rajola. Enfront, trobem la torre de l'homenatge, probablement del s. XV, feta de rajola; sembla probable que la torre estaria formada per tres plantes i possiblement coberta per una volta de rajola i calç. Adossada als murs laterals de la torre s'observa la muralla feta de tàpia d'uns 67 metres de longitud.

Actualment, el Castell de Rebollet es troba molt deteriorat pel pas del temps i les condicions naturals. No obstant això, aquest està situat en un paisatge de bellesa peculiar amb vistes al mar.