Galeria Multimèdia

Jalance amaga un secret geològic i històric ple d'interés. T'animes a visitar la seua famosa Cova de Don Joan?

A poc més de deu km de Jalance pots visitar la seua magnífica Cova de Don Joan, un pla perfecte per a aprendre sobre geologia i història i un lloc d'aspecte màgic en el qual sorprendre's amb la bellesa de les estalactites i estalagmites.

La Cova de Don Joan a Jalance ha desenvolupat formes càrstiques internes que li confereixen un aspecte impactant, al qual l'home ja es va acostar fa molts segles a la recerca de refugi. De fet, els vestigis més antics daten del període Mesolític, encara que també n'hi ha de posteriors, de l'Edat del Bronze. Quant a l'origen del seu nom, conta la llegenda que en el segle XVII tres personatges, tots ells de nom Juan, es van disputar el tresor morisc amagat a la cova després del decret d'expulsió.

En l'actualitat i gràcies a la cura posada a condicionar-la per a visites, la Cova de Don Juan a Jalance s'ha convertit en una parada obligatòria en la qual les capritxoses formes geològiques es tornen encara més suggeridores gràcies a la cuidada il·luminació i on els guies professionals transmeten tot el coneixement necessari per a gaudir-les al màxim.

Per als amants del senderisme, la Cova de Don Juan es troba en un dels paratges naturals de Jalance més evocadors, amb miradors d'increïbles vistes i boscos mediterranis a l'abast de la mà. I si vols completar la teua visita, et suggerim visitar el Castell de Jalance i deixar-te sorprendre per fortalesa medieval d'origen musulmà. Apunta la Cova de Don Juan en la teua ruta per Jalance i gaudeix d'una meravella geològica!