Galeria Multimèdia

Descobreix la Casa de la Senyoria dels Comtes d'Olocau i la històrica Torre Pardines. Aquest conjunt monumental, declarat Bé d'Interés Cultural, et porta a través de segles d'història. Visita gratuïta!

Enclavada a Olocau, la Casa de la Senyoria és un conjunt monumental de gran rellevància històrica. Reconeguda com a Bé d'Interés Cultural en 1998, consta de dos elements essencials: la Casa de la Senyoria dels Comtes d'Olocau i la mil·lenària Torre de Pardines.

La Torre de Pardines, d'origen medieval, complia funcions defensives en el sistema del Castell del Real. Després de la conquesta de la regió per Jaume I, aquesta torre va ser reutilitzada com a part fonamental d'una nova construcció palatina, la Casa de la Senyoria dels Comtes d'Olocau, seu administrativa de la baronia d'Olocau des del segle XV, reemplaçant al Castell del Real en la seua funció.

Els terratrémols del segle XVIII van causar estralls a la Torre de Pardines i la casa original. No obstant això, en 1796 es va concloure la construcció d'una nova Casa de la Senyoria, composta per amplis salons i habitacions a la planta superior, i funcionals espais com cavallerisses, almàssera i graner a la planta inferior.

Actualment, la Casa alberga la Tourist Info de Olocau i la Col·lecció Museogràfica del Puntal dels Llops. La planta superior de la Casa de la Senyoria mostra la vida noble, amb cuina i salons, mentre que la planta baixa revela les dependències històriques. La Torre, després de ser restaurada al maig de 2022, brinda una experiència fascinant i vistes impressionants.

Aquesta joia històrica, d'accés gratuït, és una finestra al passat d'Olocau i està oberta al públic de dimecres a diumenge en horaris específics. Visita-la!

Més informació
Horari

Dimecres a diumenge de 9.00 h a 15.00 h

Una altra informació

Es fan visites guiades gratuïtes sota concertació prèvia.