Blogs en video

Prepara la teua escapada a Olocau, una destinació de l'interior de València on les rutes senderistes et portaran a paratges plens de bellesa i història. Prepara la motxilla i les botes!


Olocau, a la comarca del Camp de Túria, t'ofereix plans tan agradables com una ruta de font en font o entre Macollades, belles garroferes centenàries. Ambdues estan plenes d'encant! Olocau és una destinació per a tota la família, i et contem tot el que has de saber per a planejar la teua escapada.

Què fer a Olocau

Olocau, a València, és una autèntica sorpresa d'interior que es troba enclavada en un entorn natural privilegiat, el Parc Natural de la Serra Calderona, on grans rutes plenes de punts d'interés t'esperen. Per l'abundància de biodiversitat i per la composició geològica del seu entorn, estem davant una destinació que amaga mil paisatges.

Pots començar visitant el nucli urbà, la Casa de la Senyoria i Torre de Pardines, declarada Bé d'Interés Cultural i amb molta història i una interessant col·lecció museogràfica entre els seus murs. A més allí es troba la Tourist Info d’Olocau! Després et recomanem visitar les seues fonts, en la ruta que recorre els voltants. Una proposta molt fàcil per a fer fins amb xiquets. El castell, una fortalesa musulmana, i l'Església del Rosari tampoc te les pots perdre.

De l’entorn, et recomanem anar a vore l’Arquet, restes d'un aqüeducte romà realment bonic, i buscar el que queda de les viles i cellers romans de la Sella, la Maimona, el Tollo, o el Pitxerí.

Però hi ha molt més que veure a Olocau, sobretot en el seu entorn natural. Les rutes temàtiques et sorprendran pel seu encant i atractiu. Pots triar la Ruta Geològica, perfecta per a senderistes amb destresa i experiència. La Ruta al Castell és més senzilla, així que podrà gaudir-la fins i tot el senderista ocasional. Una mica més dura és la Ruta del Rodeno i les Amitges i deixem per al final la Ruta al Puntal dels Llops, que t'acostarà a un magnífic jaciment arqueològic d’entre els segles V i II a.C. Consulta la possibilitat de fer una ruta guiada!

Després d'aquestes caminades, l'important és reposar forces, així que t'aconsellem acostar-te a degustar plats típics com l'olla de col de Sant Antoni, que es prepara per a aquesta festa al gener, així com els “congrets”, un dolç típic d'aquesta festivitat. A més, mai falta l’ajolaire o el pastís de pimentó i tomaca. Comença a preparar la teua escapada i gaudeix d'aquest racó tan ple de plans!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Espais naturals
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

El ritme de vida actual pot provocar pics d'estrés i ansietat. Per això, és necessari escapar de la rutina i trobar moments de relaxació de tant en tant. Estàs buscant experiències mindful? En la Comunitat Valenciana pots trobar-les.
Les granges escoles a la província de València són un concepte educatiu orientat al coneixement, protecció i conservació del medi ambient, i dels animals, a través del contacte directe amb la naturalesa.
La Comunitat Valenciana és una destinació interessant per als amants de l'esport. Ciclistes, senderistes o nadadors trien la costa mediterrània per a practicar els seus esports preferits.
Al nord de la província de València sobreïx el curs d'un xicotet riu, el barranc del Carraixet, ideal per a organitzar entorn del seu llit rutes a peu o amb bicicleta. Sol o acompanyat, com preferisca el viatger. Des de Gàtova fins a Alboraia aprenem, a més, una mica d'història, ja que el Llibre dels fets de Jaume I el denomina riu Sec i l’esmenta en el transcurs de la batalla del Puig.

Notícies