Galeria Multimèdia

Si t'apassiona el patrimoni històric i vols conéixer més sobre el Pla de Nadal, aquest és el teu museu.
Més informació
Època

Época visigoda

El Museu Visigot de Pla de Nadal, també conegut com MUPLA, es troba a la Sala Oratori del Castell de Riba-roja de Túria. Aquest museu alberga peces trobades en el Jaciment Arqueològic de Pla de Nadal.

El Pla de Nadal era un conjunt palatí que va ser manat construir per Teodomiro, duc de la Cartaginesa. El museu et convida a fer un recorregut per l'arquitectura, decoració i epigrafia del Pla de Nadal. S'explica com treballaven els picapedrers, estucadors i pintors de l'edifici i no sols això: podràs veure de prop més de 100 peces d'escultura, que formen el major conjunt d'art decoratiu de l'època visigoda d'Hispània i una de les més completes d'Occident.

Es tracta d'un museu accessible amb un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda; t'ofereix també una maqueta del Palau de Pla de Nadal per a persones invidents.

El Museu Visigot s'ha emportat molts reconeixements: va ser el primer província de València a guanyar la Q de Qualitat per a museus que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). També compta amb el Segell de Turisme Segur de l'ICTE.

Aprofita la visita al museu per a conéixer a fons el Castell de Riba-roja de Túria, que alberga també un Museu de Ceràmica i l'Espai d'Art Contemporani ECA. Hi ha molt d'art i patrimoni per conéixer!