Galeria Multimèdia

No et quedes sense visitar el Parc Natural del riu Túria, un bosc mediterrani associat a aquest riu tan simbòlic de València.

El Parc Natural del riu Túria se situa a l'oest de la ciutat de València, seguint el curs del riu fins al seu naixement. Aquest parc presenta un paisatge format per suaus llomes separades per barrancs convergents al riu; s'estén al llarg de 4.684 hectàrees als termes municipals de Quart de Poblet, Manises, Paterna, L'Eliana, Riba-roja de Túria, Benaguasil, Vilamarxant, Llíria i Pedralba.

Al llarg de la seua extensió, el parc alberga una gran diversitat d'hàbitats i espècies de flora i fauna. Hi trobaràs elements de patrimoni històric i geològic com la Lloma de Betxí o el castre fortificat de València la Vella. Ha sigut declarat espai natural protegit i els seus ambients més representatius serien els boscos mediterranis de pineda i matoll i l'horta valenciana. Si t'interessa la fauna, la granota comuna és l'amfibi més freqüent, i mamífers com el senglar, l'esquirol, el conill i el gat muntés pul·lulen per tot el territori.

Entre les activitats al Parc Natural del Túria, el senderisme n'és la principal. Hi ha 6 rutes oficials i altres tantes que es poden recórrer a peu, amb bicicleta o fins i tot a cavall! Una de les més boniques és la Ruta Fluvial de Túria, que transcorre en tot moment per la ribera del riu, a banda i banda del llit. En total té 27 quilòmetres i dura 7 hores encara que, per descomptat, pots fer-la per trams. Aprofita per a reposar a les zones de descans, i descobreix els bars i restaurants de cada poble pel qual passes; el més important és gaudir del paisatge que s'estén a la vora del nostre riu Túria.

Més informació
TIPUS

Protegits

Parcs naturals