Blogs en video

Ròtova és una gran destinació per als qui vulguen passejar entre paisatges naturals o gaudir d'edificis monumentals. Pren-ne bona nota i prepara la teua escapada!


Ròtova, a la comarca de la Safor a la província de València, és un racó perfecte per als amants de les rutes de senderisme i el turisme rural i natural. Des d'allí parteixen sendes i camins per paisatges increïbles que et poden acostar al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba i a tradicionals riuraus. Descobreix com el temps passa amb tranquil·litat al seu nucli urbà en una visita, et contem el que necessites saber per a traure-li partit a la teua escapada!

Què veure a Ròtova

La història de Ròtova ha deixat vestigis que encara pots visitar, com les ruïnes del Castell de Borró, una fortalesa musulmana, o la vila romana de Sort. Al nucli urbà pots anar trobant tradicionals panells ceràmics, com els de la façana de la seua església parroquial del segle XVIII, dedicada a Sant Bartolomé i d'estil neoclàssic.

L'edifici que més crida l'atenció és el Palau dels Comtes de Ròtova, construït en el segle XVII, del qual encara es conserven detalls arquitectònics com els merlets o l'espectacular escalinata i que val la pena anar a visitar encara que tinga un ús privat i no es puga visitar l'interior. No et perdes l'escut dels comtes que encara l'adorna!

També pots deixar-te caure per les seues festes majors al setembre o els seus Moros i Cristians a l'agost. I provar les seues coques de dacsa en qualsevol ocasió! Planeja una escapada a Ròtova i gaudeix d'un paisatge i una història molt atractius.

Un gran pla a Ròtova seria calçar-se còmodament i recórrer alguna de les seues sendes, et recomanem especialment el xicotet recorregut PR-CV 100, un pla sense dificultats que et portarà al castell i als barrancs de Blan, el Llibrell i els Galeries, i després fins a la Penya Roja. Tampoc has de deixar de recórrer les seues fonts!

Les festes a Ròtova també són un reclam més que atractiu per a planejar una escapada, especialment el famós Porrat de Ròtova, en honor a Sant Macià i que se celebra l'últim cap de setmana de febrer. Aquesta festa inclou un bon nombre de plans per a tots els públics i propostes relacionades amb l'elaboració de panses.

També pots deixar-te caure per les seues festes majors al setembre o els seus Moros i Cristians a l'agost. I provar les seues coques de dacsa en qualsevol ocasió! Planeja una escapada a Ròtova i gaudeix d'un paisatge i una història molt atractius.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Compres
Esdeveniments
Festes
Oficines de Turisme