Blogs en video

Ròtova és una gran destinació per als qui vulguen passejar entre paisatges naturals o gaudir d'edificis monumentals. Pren-ne bona nota i prepara la teua escapada!


Ròtova, a la comarca de la Safor a la província de València, és un racó perfecte per als amants de les rutes de senderisme i el turisme rural i natural. Des d'allí parteixen sendes i camins per paisatges increïbles que et poden acostar al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba i a tradicionals riuraus. Descobreix com el temps passa amb tranquil·litat al seu nucli urbà en una visita, et contem el que necessites saber per a traure-li partit a la teua escapada!

Què veure a Ròtova

La història de Ròtova ha deixat vestigis que encara pots visitar, com les ruïnes del Castell de Borró, una fortalesa musulmana, o la vila romana de Sort. Al nucli urbà pots anar trobant tradicionals panells ceràmics, com els de la façana de la seua església parroquial del segle XVIII, dedicada a Sant Bartolomé i d'estil neoclàssic.

L'edifici que més crida l'atenció és el Palau dels Comtes de Ròtova, construït en el segle XVII, del qual encara es conserven detalls arquitectònics com els merlets o l'espectacular escalinata i que val la pena anar a visitar encara que tinga un ús privat i no es puga visitar l'interior. No et perdes l'escut dels comtes que encara l'adorna!

També pots deixar-te caure per les seues festes majors al setembre o els seus Moros i Cristians a l'agost. I provar les seues coques de dacsa en qualsevol ocasió! Planeja una escapada a Ròtova i gaudeix d'un paisatge i una història molt atractius.

Un gran pla a Ròtova seria calçar-se còmodament i recórrer alguna de les seues sendes, et recomanem especialment el xicotet recorregut PR-CV 100, un pla sense dificultats que et portarà al castell i als barrancs de Blan, el Llibrell i els Galeries, i després fins a la Penya Roja. Tampoc has de deixar de recórrer les seues fonts!

Les festes a Ròtova també són un reclam més que atractiu per a planejar una escapada, especialment el famós Porrat de Ròtova, en honor a Sant Macià i que se celebra l'últim cap de setmana de febrer. Aquesta festa inclou un bon nombre de plans per a tots els públics i propostes relacionades amb l'elaboració de panses.

També pots deixar-te caure per les seues festes majors al setembre o els seus Moros i Cristians a l'agost. I provar les seues coques de dacsa en qualsevol ocasió! Planeja una escapada a Ròtova i gaudeix d'un paisatge i una història molt atractius.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Compres
Festes
Oficines de Turisme

Inspira't

El nostre territori està plagat d'artesans capaços de trobar la fórmula de productes de gran qualitat. Recorrem Alacant, Castelló i València provant les cerveses artesanes més saboroses?
A banda, negre, amb fesols i naps, amb herbes, de perol, amb pollastre i conill… els arrossos a la Comunitat Valenciana són una llista sense fi, i cada municipi i cuiner sap aportar-los un toc únic. Vols conéixer algunes d'aquestes receptes? Prepara la cullera!
Ja saps a on aniràs en la teua pròxima excursió d'escalada? A la Comunitat Valenciana, això és clar. Et contem quins són alguns dels llocs més preats pels amants d'aquest esport en la naturalesa
Et contem quines són les pintures rupestres més importants de la Comunitat Valenciana a través d'un recorregut amb el qual podràs visitar, d'abric en abric i de cova en cova, l'art dels nostres primers pobladors.

Notícies

Propostes de viatge

Publicacions