Galeria Multimèdia

El Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna és patrimoni històric d'Espanya i la seua bellesa és apreciable a simple vista. No et quedes sense visitar-lo!

Si aprecies la bellesa del patrimoni de la Comunitat, tens una cita imprescindible a Simat de la Valldigna. Aquest municipi de la comarca de la Safor alberga el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, una construcció religiosa amb 8 segles de vida: es va fundar en 1298 per Jaume II, 'El Just', rei de la Corona d'Aragó.

Des d'aleshores, el monestir ha rebut diverses ampliacions i remodelacions. En el segle XIV es va formar l'estructura completa del conjunt, amb el claustre com a centre segons els cànons del Cister i seguint els preceptes del gòtic. Després d'un terratrémol en 1644, va tindre lloc una última renovació de gran importància amb dependències noves o refetes per complet en estil barroc.

El resultat és un ampli monestir amb moltes parts que visitar. A més del seu claustre, element central de l'arquitectura, pots observar també l'Església de Santa Maria, l'edifici millor conservat de tot el conjunt. L'almàssera s'ha rehabilitat i convertit en sala multiusos, mentre que estances com la Sala Capitular o el Palau de l'Abat ens traslladen a èpoques llunyanes i ens permeten imaginar com era la vida entre les seues parets.

Santa Maria de la Valldigna està oberta al públic i organitza visites guiades per a particulars els dissabtes i diumenges al matí. Són gratuïtes! Aprofita l'oportunitat de recórrer el monestir i descobrir de les seues històries. És responsabilitat de tots cuidar i posar en valor el nostre patrimoni