Xeraco
Xeraco
Xeraco
Xeraco
Xeraco
Xeraco
Xeraco
xeraco gandia

Blogs en video

Xeraco és una destinació costanera que se situa en el sud-est de la província de València, a la comarca de La Safor. Els seus paisatges són un perfecte contrast entre la mar i la muntanya. La llum de les seues platges i el color del Mediterrani es fusionen amb les zones de la marjal o el verd dels seus paisatges muntanyencs.

Un lloc “naturalment màgic” per la naturalesa que l’envolta i perquè passa dels paisatges més escarpats del seu interior a la tranquil·litat de les aigües mediterrànies. Una destinació on podràs gaudir tant d'activitats esportives com de les petjades del passat impregnades en aquesta localitat.

Qué fer a Xeraco

Ens endinsem en Xeraco per a convidar-te a gaudir de monuments com l'Ermita del Santíssim Crist de l'Agonia, situada en el centre de la localitat i la construcció de la qual va finalitzar en 1833. Es tracta d'un temple xicotet amb una coberta de teules de dos aiguavessos i, en la capçalera, destaca la sagristia. 

Un altre dels edificis que val la pena visitar és l’Església de Nostra Senyora de l’Encarnació, que data del segle XVIII. El temple, d'estil neoclàssic, està format per dues torres campanar de diferent grandària. El menor d'ells, annex al cos de l'església, és considerat com l'antic minaret de la mesquita àrab de Xeraco.

La Cisterna, on antigament s'emmagatzemava l'aigua, és un lloc curiós i amb molta història. Un aljub situat baix rasant i al qual era necessari descendir mitjançant una escala. També et recomanem la Torre de Guaita, una altra parada indispensable per a conéixer més sobre la història de Xeraco. Aquesta té forma cilíndrica i una altura superior als set metres, es troba en la riba dreta del riu, a dos quilòmetres del centre. La seua funció era protegir i vigilar la costa llevantina.

Més enllà de la seua cultura, Xeraco també és mar i muntanya. Una de les parades obligatòries són les seues platges, catalogades amb la Bandera Blava. O descobrir la seua marjal, que ha sigut recuperada per dotar a Xeraco d'espais naturals protegits. 

Si vols endinsar-te a les seues muntanyes, pots fer-ho a través de diferents rutes senderistes, ideals per a gaudir al màxim de la naturalesa. Algunes de les sendes, com la de la Font de l’Ull, et portaran a la mina, l’Escudella o a la Font del Xopet, un dels llocs més mítics de la localitat.

Després d'una bona caminada per la muntanya, pel nucli urbà i per les seues platges, no pots anar-te’n de Xeraco sense provar alguns dels seus deliciosos plats, com l'arròs al forn amb o sense crosta, els pimentons farcits d'arròs o la seua deliciosa paella valenciana.

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Campings
Compres
Empreses de turisme actiu
Esdeveniments
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Platges

Propostes de viatge

Publicacions