Betlem de Tirisiti

Main image

Multimèdia Gallery 

Alcoi i el Nadal fan un pack perfecte per a gaudir de les tradicions més antigues i preades per la gent de la Comunitat Valenciana. Descobreix el seu Betlem de Tirisiti amb més de 100 anys d'història.

Alcoi es una destinació amb història, tradicions arrelades i molta cultura. I, si arriba el Nadal, més encara. Des de fa més de 100 anys, se celebren a Alcoi les representacions del Betlem de Tirisiti. És una de les ofertes més atractives i originals del Nadal alcoià. Amb l'arribada del mes de desembre, comencen a succeir-se les diferents representacions del Betlem, un fet que marca l'inici d'aquesta època de l'any.

Al Betlem es fa una representació amb titelles que ha sabut conservar el sabor popular del seu argument, amb elements religiosos i altres que reflecteixen costums locals i tradicions alcoianes.

El Betlem de Tirisiti és un bé molt preat per la gent d'aquesta localitat i tots els anys existeix una gran demanda per a veure aquestes representacions. Aquest Betlem tan singular va ser declarat Ben Immaterial d'Interés Cultural per la Generalitat Valenciana.

Si parlem sobre els titelles, són del tipus anomenat “de peu i vareta”, és a dir, ninots muntats sobre varetes verticals que corren per l'escenari gràcies a unes guies. Els manipuladors, des de baix, imprimeixen els diversos moviments dotant-los d'una gran agilitat.

És un xicotet espectacle de titelles que s'ha convertit en un esdeveniment singular, dels més antics i més preats pels alcoians.

Més informació

Horari

Abierto en diciembre y enero