Galeria Multimèdia

El GR-7 entra a Alcoi per una pista forestal, i en direcció est, inicia l'ascens cap el Mas de Tetuan. Agafarem una pista forestal, cap a l'esquerra i arribarem a l'Àrea Recreativa de la Font Roja. El camí circula per l'asfalt de la carretera direcció Alcoi fins a trencar a l'esquerra on un sender en direcció nord ens porta fins a creuar la carretera asfaltada de Llacunes.

Continua el sender en direcció nord cap al riu, travesa el mateix i inicia l'ascens cap al Castell de Barxell, pasant junt al mateix i travesant la carretera per davant d'uns vivers i d'un restaurant, arribem fins una xopada. Baixem al riu i per baix del pont de la carretera continuem fins arribar a l'antiga caserna militar del Molí Paià. El sender deixa el llit del riu i la carretera per a iniciar l’ascens al cim del Castellar i continua en direcció al Preventori.

De nou per l'asfalt, travesem un petit túnel i front al Mas del LLonganisser deixem la carretera i entrem cap al Barranc del Cint. Per un impresionant sender entre penyes travessem aquest barranc i continuem per una pista asfaltada fins les Casetes de Vilaplana.

Trenca el camí cap a l'est per una pista forestal i a pocs metres naix un sender a la dreta que ens portarà fins al Coll d'En Sabata. Aquest punt és un encreuament de camins, el nostre agafa direcció nord cap al pic de Montcabrer fins arribar a la Font de Mariola.