Multimèdia Gallery 

Descobreix el Parc Natural El Fondo, coneix la seua història i endinsa't-hi a través de les seues rutes senderistes.

El Parc Natural El Fondo es troba situat a la província d'Alacant, entre els termes municipals de Crevillent i Elx i els municipis de Dolores i Catral. El Fondo té un extraordinari valor ecològic per l'abundància i diversitat d'aus que hi habiten. A més, posseeix un gran valor paisatgístic, ja que compta amb terrenys de saladar ben conservats i està envoltat d'històrics horts de palmeres.

Aquest parc natural forma part de l'antiga albufera d'Elx. Si ens remuntem en la història, aquesta zona es va crear per la desembocadura del riu Vinalopó i es va dessecar quasi íntegrament entre l'Edat mitjana i el segle XVIII, per a convertir-se en terreny cultivable.

A més, en eixa àrea pantanosa, la Companyia de Regs de Llevant va construir, en els anys 20 del passat segle, dos embassaments reguladors per a recollir i, posteriorment, distribuir als agricultors l'aigua elevada des de la desembocadura del riu Segura. Tot aquest conjunt hidràulic està ocult darrere dels canyars per a oferir un aspecte de gran llacuna natural.

El parc compta amb una conservació que ha creat diferents ambients. Sens dubte, la fauna és l'aspecte més valuós del parc, tant per la gran abundància com per la presència d'espècies en perill d'extinció.

A Crevillent podràs descobrir més sobre el Parc Natural del Fondo gràcies al Centre de Visitants. Només has de gaudir de les seues 4 rutes senderistes que et permetran conéixer-lo des de dins.

Més informació
TIPUS

Parcs naturals