Multimèdia Gallery 

Descobreix la festa més genuïna d'una ciutat, Elx, a la qual la UNESCO ha convertit en verdader reservori de patrimoni de la Humanitat. Acosta't i sorprén-te amb la bellesa d'aquesta obra lírica!

Què és el Misteri d'Elx? Parlem d'una obra que uneix allò sagrat amb la lírica i que es representa a la ciutat d'Elx els dies 14 i 15 d'agost, un drama musical d'origen medieval que compta, a través de diferents escenes, la dormició, assumpció als Cels i coronació de la Mare de Déu.

L'escenari en el qual es representa també és molt especial, ja que es tracta de la basílica barroca de Santa Maria.

El Misteri d'Elx és Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO des de 2001, en un intent de donar la màxima protecció a una mostra d'art escènic que s'ha anat conservant al llarg dels segles i la bellesa del qual ha romàs intacta, i és una de les tres mostres d'aquest patrimoni a la ciutat juntament amb El Palmerar i el Museu Escolar Pusol.

El seu origen segurament està en el segle XV, encara que la seua partitura s'ha anat enriquint amb els segles i trobem peces de sons barrocs, renaixentistes i, per descomptat, medievals.

Durant els dies previs a la representació la ciutat ja se sent la proximitat de la seua major festa: a principis d'agost es realitzen proves de veu simbòliques, dels xiquets que formaran el cor d'àngels, i tenint en compte la important part aèria de la representació, es comproven tots els elements necessaris. El 13 d'agost, amb la Nit de l'Albà, s'inicien les festes amb focs artificials llançats pels il·licitans des dels seus terrats. No et perdes aquesta increïble mostra d'art d'incalculable valor i deixa't emocionar per una obra amb molta història!

Més informació
Horari

Días 11, 12 (22:30 h) y 13 (17:30h) de Agosto: Ensayos Generales. Días 14 (La Vespra) y 15 (La Festa) a las 18:00 h con entrada libre. En años pares también hay Representaciones extraordinarias en los días 29 y 30 de octubre y 1 de noviembre (días 29 y 30 con entrada y día 1 entrada gratuita)