Multimèdia Gallery 

Recórrer paisatges naturals plens de bellesa en els quals bull la biodiversitat sempre és un bon pla. Descobreix a l'entorn de dues muntanyes emblemàtiques d'Alacant, un lloc idoni per a això.

El Paisatge Protegit del Puigcampana i Ponotx va rebre aquesta distinció que garanteix la seua especial protecció en 2006, a causa de la riquesa de la seua biodiversitat i a la bellesa del seu paisatge. A l'entorn de la Serra d'Aitana, de la qual forma part, constitueix un reducte de característiques pròpies, tant per l'altura que tenen els dos pics com per la proximitat de la mar i les planícies litorals. Aquest paratge el comparteixen Finestrat, Benidorm, La Nucia i Polop.

El Paisatge Protegit del Puigcampana i Ponotx compta amb nombroses espècies endèmiques com la cistanca, una curiosa planta que forma rams verticals de flors grogues, o el Teucrium lepicephalum, que forma una curiosa "carxofa" envoltada de flors.

Aquesta zona, a més, ha sigut habitada des de temps prehistòrics, i podem recórrer vestigis que han sobreviscut al temps per a ajudar-nos a comprendre com vivien els nostres avantpassats.

Trobarem un poblat de l'Edat del Bronze al Puigcampana i el "castellet", una edificació defensiva medieval al terme de Polop. A més, l'home ha creat un paisatge ple de tradició i bellesa pròpia al llarg dels segles, construint bancals, masies i canalitzacions de reg.

En l'actualitat, el Paisatge Protegit del Puigcampana i Ponotx és un lloc perfecte per a practicar activitats vinculades amb la naturalesa, especialment esports de muntanya i escalada. Prepara les teues botes, la teua motxilla i tot el que necessites i comença a planejar la teua ruta per aquest paisatge tan increïble!

Més informació
TIPUS

Protegits