Descobreix els secrets d'un assentament ibèric situat al costat d'una llacuna que ens donarà moltes pistes sobre com es vivia en l'antiguitat.

El jaciment ibèric Cabezo Lucero a Guardamar del Segura és només una part més de l'immens patrimoni d'aquesta localitat de la Vega Baixa. Cabezo Lucero, datat entorn del segle VI a III a. C. consta de dues àrees ben diferenciades, una d'elles correspon a la zona en la qual s'erigia un poblat, i l'altra a una necròpoli.

De la part del poblat s'ha pogut diferenciar, al costat de la riba d'una albufera o llacuna, una torrassa quadrangular, encara que les restes estan bastant deteriorades. Encara així, per tota la zona abunden les restes ceràmiques que demostren que va ser un nucli de població ple de vida.

La part de la Necròpoli, situada en un turó "cabezo" a uns dos-cents metres del poblat al costat de la llacuna, ha proporcionat als estudiosos i arqueòlegs un bon nombre de sorpreses, com restes d'enterraments i diverses escultures, entre les quals destaca sobre totes la Dama de Guardamar o Dama de Cabezo Lucero. Es tracta d'una obra que ha necessitat ser reconstruïda i que té molt en comú amb la Dama d'Elx.

El jaciment ibèric Cabezo Lucero, a més, ha permés recuperar ceràmiques d'importació, ibèriques, peces d'orfebreria, diversos tipus d'armes blanques i escultures d'animals reals i fantàstics. També han sigut trobades copes àtiques, una varietat ceràmica valorada pels experts.

Guardamar del Segura és una font inesgotable de restes arqueològiques, com la Ràbita Califal o la Ciutat portuària fenícia de La Fonteta. Descobreix-los en una visita plena de punts d'interés!