Galeria Multimèdia

Descobreix la història d'un castell que porta molts segles sent una de les joies del patrimoni de Guardamar del Segura. Acompanya'ns en aquest recorregut!

El germen del Castell de Guardamar del Segura, declarat Bé d'Interés Cultural en 1985, és una ciutadella d'origen àrab. Probablement va ser construïda en el segle XII encara que l'enclavament va estar habitat en èpoques més antigues, tal com demostren els vestigis de l'Edat del Ferro, fenicis, ibers i romans trobats entre les seues muralles.

Però el Castell de Guardamar del Segura tal com el coneixem va ser una obra del rei Alfons X el Savi, que va diferenciar entre la fortalesa i la ciutadella, que incloïa edificis tan rellevants com l'Ajuntament o la Plaça Major. Però el creixement de Guardamar del Segura va portar la ciutat a traspassar els murs de la ciutadella.

Per a conéixer bé la història del Castell de Guardamar del Segura cal tindre en compte una sèrie d'esdeveniments que van marcar la seua fisonomia: els diferents terratrémols que van ocórrer entre 1823 i 1829. L'últim especialment va afectar seriosament el castell, encara que en èpoques posteriors s'ha treballat per a tractar de recuperar aquesta magnífica obra arquitectònica.

Si visites aquesta bonica localitat de la Vega Baixa, no et perdes el capvespre sobre el Castell de Guardamar del Segura, un autèntic pla amb el qual completar un dia que pot ser realment intens: pots gaudir dels seus 11 quilòmetres de platja i de les seues pinedes o d'altres enclavaments plens d'història, com són la Ciutat Portuària Fenícia de La Fonteta o la Ràbita Califal. És increïble la quantitat de plans que pots dur a terme a Guardamar del Segura! Planeja la teua pròxima escapada al seu castell i descobreix tots els atractius que té per a oferir-te.