Galeria Multimèdia

Descobreix el passat fenici de Guardamar del Segura amb La Fonteta, un Espai de Protecció Arqueològica que ens permet conéixer com era la societat segles arrere.

L'antiga ciutat portuària fenícia batejada com La Fonteta es troba a la desembocadura del riu Segura, al terme municipal de Guardamar del Segura. És un conjunt declarat Bé d'Interés Cultural (BIC) i està format per un entramat urbanístic de l'època colonial fenícia (segles VIII-V a. C.) pròxim a la Ràbita Califal.

Els treballs arqueològics d'excavació han tret a la llum restes d'una monumental muralla amb bastió, carrers perimetrals i habitatges adossats per la seua cara interna, a més de barris de cases construïts fora dels murs del recinte fortificat. El valor patrimonial de la Fonteta és enorme, es tracta d'una de la ciutats fenícies millor conservades de tot el Mediterrani.

A més de les edificacions, a la Fonteta també s'han trobat diversos objectes. Entre la cultura material extreta destaca un gran ventall de ceràmiques fenícies: plats, àmfores, llucanes de vernís roig i molt més. També s'hi ha trobat exemplars de ceràmica grega arcaica, objectes de la indústria metal·lúrgica, deixants funeraris i objectes usats en rituals com els ous d'estruç i d'ivori. Hi ha indicis que existia un temple o santuari a la ciutat, però encara no s'han descobert.

Ara mateix La Fonteta està tancada per motius de restauració, però esperem que prompte torne a obrir les seues portes al públic per a gaudir d'aquest Bé d'Interés Cultural de la comarca de la Vega Baixa del Segura.