Galeria Multimèdia

Descobreix totes les fortaleses que hi ha a la Vall del Vinalopó i coneix tota la seua història.

Des de la Serra de Mariola fins al riu Vinalopó podràs perdre't en la Ruta dels Castells del Vinalopó. Un itinerari ple d'història i cultura en el qual visitaràs algunes de les fortaleses més representatives d'Alacant.

Per a conéixer aquestes terres només has de recórrer els seus camins, perdre't pels carrers medievals de les poblacions i endinsar-te en els seus castells. La ruta té al voltant de 100 quilòmetres de recorregut a través de diferents municipis.

El Castell de Villena és el més gran de les fortaleses de la ruta amb el seu Castell d'Atalaya. El Castell de Biar data del segle XII i va cobrar una especial rellevància durant l'època del rei Jaume I. Altres castells els trobem a Banyeres de Mariola, Castalla, Sax, Elda o a l'Elx amb el Palau d'Altamira.

Només has d'endinsar-te en la Vall del Vinalopó i descobrir les grans joies de la història que s'amaguen en aquests municipis.

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
Des de Agost a Villena, pasant per Aspe, Biar, Castalla, Elda, Monforte del Cid, Monover, Novelda, Onil, Petrer, Pinoso, Salinas, Sax i Tibi.
Mapa
map