Multimèdia Gallery 

Visita Moraira i descobreix els secrets que s'amaguen al Castell d'aquest lloc.

Sens dubte, el castell de Moraira és un dels emblemes de Teulada-Moraira.

Va ser construït al segle XVIII per defensar les costes de la localitat dels constants atacs pirates i corsaris berberiscos.


La fortalesa va ser restaurada a principis dels anys 80, seguint en la part exterior un criteri d'aproximació al que va ser inicialment, ja que l'original va ser enderrocat i inutilitzat.

Quant a la seva arquitectura, el castell compta amb una planta en forma de "peülla de bou" amb façana semicircular orientada cap al sud i una única porta en la seva part nord, sobre la qual es troba l'escut dels Borbons.

L'interior està dividit en tres naus. La nau central té uns 200 m de superfície i les laterals són més menudes. Originalment estaven cobertes per voltes i no tenien una altra il·luminació que les tres finestres de la façana, el que potenciava la seva contundència i robustesa, convertint-lo en un lloc més inaccessible.


Enfront de la porta trobem una xicoteta ermita que, a l'origen, probablement es situaria dins del castell.

Uns metres més allunyat encara hi ha un aljub que servia per abastir als habitants de la fortalesa d'aigua.


Actualment, el Castell de Moraira acull una exposició permanent sobre les torres de guaita en temps de Felip II i un audiovisual en diversos idiomes sobre el mar i la pirateria, una forma diferent d'aprendre sobre la nostra història.