Castell de la Torre Grossa

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix el passat històric de Xixona a través del Castell de la Torre Grossa i contempla unes meravelloses vistes des de l'alt del turó.

Xixona és la destinació ideal per a descobrir l'interior d'Alacant i assaborir deliciosos torrons. Però, coneixes part de la seua història?

Si mires a l'alt de la zona més elevada de la ciutat de Xixona, podràs veure les restes del Castell de Xixona, també conegut com a Torre Grossa.

La construcció del Castell de Torre Grossa es remunta als almohades, que el van edificar entre finals del segle XII i principis del segle XIII. Després de la conquesta cristiana del segle XIII, es van alçar el recinte principal i la muralla. Aquesta fortalesa va ser un element clau en la defensa de la frontera del Regne de València i, als seus peus, va créixer la vila de Xixona. Amb el pas de l'anys es va anar deteriorant i, durant la Guerra de Successió, va ser assaltat per les tropes austracistes que pràcticament el van destruir.

Arquitectònicament, aquesta fortificació té grans dimensions i una planta allargada, per la qual cosa ocupa quasi la totalitat del turó en el qual se situa. Es distingeix un doble recinte emmurallat de maçoneria, on destaca la torre situada al nord de la fortalesa, la Torre Grossa, una torre de defensa de més.

Actualment, en tot el perímetre de castell es poden observar diferents restes de llenços de les muralles i les antigues torres de defensa.

Si vols visitar el castell, hi pots accedir de dues formes: si vens des de la localitat de Tibi, et trobaràs l'entrada a la fortalesa només arribar. Però si vens a Xixona des d'Alacant, hauràs de seguir les indicacions que hi ha en la població per a arribar al castell.

Més informació

Preu

Horari