alfondeguilla
alfondeguilla que ver
alfondeguilla castellon

Blogs en video

Descobreix a Alfondeguilla un paisatge perfecte per a calçar-te les botes i començar a caminar. Gaudeix del seu ambient natural i rural!

Alfondeguilla te espera rodeada de un paisaje de excepcional valor, el del Parc Natural de la Serra d’Espadà, una regió muntanyenca a Castelló on les senderes i els camins sorprenen per la seua bellesa i on pots gaudir de la biodiversitat en activitats com el birdwatching

Alfondeguilla: Què veure

Emprendre una ruta a Alfondeguilla és fàcil, tan sols has de triar la teua destinació! Des del seu nucli urbà pots encaminar-te a alguna de les seues moltes fonts situades quasi sempre en barrancs plens de fauna i flora interessants, com les de la Penyeta, el Gos, el Flare, la Figuera, la de Cabanelles, la de Marc i moltes altres. 

També pots pujar als turons de Pipa o de Nevera, o visitar els seus antics forns de calç. Disseminades pels seus paisatges trobareu mostres d'arquitectura de pedra en sec, com corrals de bestiar, com el de la Paridera.

No has de deixar passar l'oportunitat de conéixer el seu Castell de Castro, recorrent un camí de suredes i pinedes i acostant-te molt a una interessant construcció, la de la Nevera de Castro, un pou on es guardava neu. A l'entorn del castell s'han trobat restes d'un antic poblat. Una altra opció si estàs a Alfondeguilla buscant rutes de senderisme, és interessar-te per les seues mines de cinabri, vinculades a forns on es cremava aquest mineral per a obtindre mercuri.

Quant a les festes d'Alfondeguilla, si visites la localitat al novembre podràs gaudir de les patronals, en honor a Sant Bartolomé i Sant Francesc Xavier o de la processó al Calvari, que gaudeix d'una gran participació. A l'agost és el torn de ballar en les revetles, en el marc de les festes de La nostra Senyora de l'Assumpció, i per Setmana Santa no et pots perdre la representació de la Passió que recorre el nucli urbà. I no t'oblides de provar les delicioses fogassetes! Prepares la teua visita a aquesta bonica localitat?

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Albergs turístics
Hotels
Compres
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Experiències
Festes

Propostes de viatge

Publicacions