Ruta Els Estanys

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix un lloc on el temps es deté i la tranquil·litat envaeix cada racó. Endinsa't en els Estanys d'Almenara.

Descobreix, en Almenara, un lloc on podràs gaudir de la tranquil·litat, del paisatge i d'un entorn encantador. Els Estanys d'Almenara són un racó ideal per a fer un passeig i desconnectar. Estan formats per tres llacunes que van ser restes d'un antic aiguamoll i que, malgrat el pas del temps, han sabut mantindre's.

Si vols conéixer aquesta zona d'Almenara d'una forma diferent, existeix la Ruta dels Estanys. Es tracta d'un recorregut circular de 1,5 quilòmetres de baixa dificultat emmarcat en el paratge natural dels Estanys. És una ruta ideal per a realitzar en família i poder gaudir de la flora i fauna que l'envolta.

En aquest recorregut no només gaudiràs de la naturalesa, sinó també de la història que envolta Almenara, perquè trobaràs diferents jaciments arqueològics. Un dels punts que veuràs en la ruta és la Penya de l'Estany, una muntanya de 29 metres d'altura des d'on podràs gaudir d'unes meravelloses vistes panoràmiques de les tres llacunes i observar les aus que habiten en aquesta zona.

L’Ullal és un altre dels racons que no pots perdre't. Es tracta d'una obertura per on ix l'aigua subterrània que prové de la Serra d'Espadà.

A més, aquestes zones estan plenes de moreres, perquè, en el segle XVII, la indústria de la seda va ser molt important i van ser cultivades per a alimentar els cucs. Però només has de recórrer aquesta zona per a descobrir la quantitat de flora i fauna que hi ha.

La Ruta dels Estanys no deixa indiferent ningú. Te'n vens?