Atzeneta del Maestrat amaga un tresor d'art rupestre. Prepares la teua pròxima visita per a descobrir-lo?

La Cova de Pere Tomàs a Atzeneta del Maestrat constitueix un rellevant enclavament d'art rupestre. Es tracta d'un abric situat al Barranc del Gorg, la història del qual ens conta que ha sigut refugi de multitud de pastors i també dels qui van necessitar seguretat durant la Guerra Civil.

El petròglif que es conserva en la Cova de Pere Tomás és la figura entorn de la qual s'ha preparat i cuidat aquest enclavament i per la qual rep ara tota l'atenció que mereix. Probablement el seu origen està en l'Edat del Bronze i es tracta d'una figura cruciforme que recorda a un ésser humà amb els braços oberts. Figures com aquestes s'han trobat per tota la Península Ibèrica, i és una vertadera sort que s'hagen conservat malgrat el pas dels segles.

Atzeneta del Maestrat a Castelló té molt a oferir al visitant a més d'aquesta Cova de Pere Tomàs, com un centre històric on encara pot gaudir-se la muralla medieval o l'antiga presó o el Paratge Natural Municipal El Castell, de gran valor paisatgístic i en el qual podem trobar una fortificació de 1516, coneguda com a El Castell, i una ermita.

Un altre dels tresors d'Atzeneta del Maestrat és el seu massapà, torró i altres dolços nadalencs, fets amb la deliciosa ametla marcona, sense oblidar el deliciós guisat de corder denominat tombet, on l'oli d'oliva té un gran protagonisme.

Descobreix els tresors ancestrals de la Cova de Pere Tomàs i no et perdes aquesta oportunitat de visitar Atzeneta del Maestrat!

Més informació
TIPUS

Altres