Galeria Multimèdia

Què veure a Bejís? Si visites la localitat no pots perdre't la seua església renaixentista, una construcció amb molta història.

A la província de Castelló, comarca de l'Alt Palància, es troba un municipi amb molt d'encant: Bejís. Pròxim a Terol, compta amb construccions històriques com l'Ermita de Sant Joan, l'Ermita de la Verge del Loreto o l'aqüeducte. Però hi ha un edifici que destaca per la seua bellesa renaixentista: l'Església de La Mare de Déu dels Àngels.

Aquesta església, tal com la coneixem ara, és en la seua majoria un edifici del segle XVI que posteriorment va ser modificat en els segles XVII i XVIII. Compta amb una portada renaixentista i un atri enjardinat que es complementa amb uns arcs procedents de l'antic ajuntament.

Ha sigut una construcció que ha sobreviscut al pas del temps malgrat els múltiples desperfectes, sobretot durant la Guerra Civil espanyola. En l'última dècada s'hi ha iniciat un procés de restauració que ha permés consolidar murs i tapar clivelles, donant un millor aspecte a l'edifici.

El temple catòlic ha sigut declarat Bé de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana. Al seu interior observaràs una nau única, de quatre trams i amb capelles laterals. El més destacat a nivell decoratiu són les pintures murals, vestigis de pintura valenciana amb frescos del segle XVIII i escultures del segle XVII.

Begís mereix una visita si t'agrada el turisme rural i aprecies les bones vistes des de les muntanyes. Acosta't al poble a conéixer l'Església de La Mare de Déu dels Àngels i passa un dia molt agradable amb la família i amics.