Blogs en video

El patrimoni històric de Castellfort, les seues xicotetes ermites i els seus bells paisatges són perfectes perquè planeges una escapada a la naturalesa amb un gran component cultural. Pren-ne bona nota!


Castellfort, a la comarca de Els Ports a l'interior de Castelló, és un municipi amb un sorprenent patrimoni històric i jaciments arqueològics que val la pena conéixer. Recorre els seus paisatges esguitats d'ermites i prepara una escapada de turisme rural i natural que t'enamorarà per sempre!

Castellfort: qué veure

Castellfort és una vila medieval als carrers de la qual pots anar comptant preciosos panells ceràmics, les capelletes, que representen figures religioses, alguns d'ells daten del segle XVIII! També pots veure en una ruta urbana la Casa dels Marquesos de Castellfort, amb el seu escut a la porta, o l'ajuntament, que és un edifici amb molta història i que ha servit per a diferents usos. 

Un altre lloc de Castellfort on fer-te una gran foto és la seua Confraria, del segle XVI i els seus Porxes, del XVII-XVIII. I no has de deixar de visitar la seua parròquia neo-renaixentista del segle XVIII, amb un interessant òrgan i retaules. 

A Castellfort pots visitar interessants museus, com el de la Mare de Déu de la Font, amb restes d'un assentament romà, o el del Forn. I un gran pla que no pots deixar de fer és recórrer els seus paratges a la recerca de les seues ermites, entre les quals destaca especialment el Santuari de la Mare de Déu de la Font, envoltat d'un increïble paisatge i amb una antiga hostatgeria en la qual encara es conserven antics frescos realitzats al carbó

El paratge natural de la Rambla de Celumbres és absolutament imponent, una visita obligada a Castellfort. I pel camí podem admirar les nombroses construccions de pedra en sec, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en tot l'Arc Mediterrani, així com nombrosos jaciments medievals i fins i tot de l'Edat del Bronze, incloent-hi l'important abric del Turó, on es conserva art rupestre neolític. 

Pren nota també del calendari de festes, on destaquen les seues romeries, les festes patronals d'agost i Sant Antoni al gener. Visita Castellfort, et sorprendran els seus nombrosos encants!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Hotels
Festes