Galeria Multimèdia

Col·lecció museogràfica permanent d'art bizantí.Castelló de la Plana alberga una col·lecció inesperada i molt, molt interessant. Descobreix-la i viatja a llocs remots amb cadascuna de les seues peces.
Més informació

La col·lecció d'art bizantí del Monestir de la Transfiguració del Senyor a Castelló de la Plana aporta a l'oferta museística de la ciutat un punt de vista realment interessant. Es tracta d'una col·lecció d'art bizantí, és a dir, conté obres inspirades en un període molt concret, sobre el segle IV, encara que elaborades en períodes molt més recents. Aquest corrent artístic està molt influenciat per herències hel·lenístiques i també d'orient.

Aquesta col·lecció d'art bizantí reunida al Monestir de la Transfiguració del Senyor ha aconseguit recollir prop de vint icones que van narrant moments diferents de la vida de Jesucrist, a més d'altres temàtiques relacionades amb figures com la de la Mare de Déu o diversos sants. Es tracta, això sí, d'una creació realitzada en temps moderns, per artistes cristians coptes vinculats amb El Caire a través de la seua Escola de Belles Arts.

Aquestes icones estan reproduint de manera fidedigna altres obres de major antiguitat, amb la diferència que en aquesta ocasió ha utilitzat papir autèntic en lloc de les habituals taules de fusta.

Si estàs pensant què fer a Castelló de la Plana, incloure una visita a aquest monestir i a la seua col·lecció pot ser una gran idea, i pots organitzar-te una ruta cultural en la qual visitar, a més, el seu Museu d'Etnologia, de Belles Arts, de la Mar o fins i tot el seu Espai d'Art Contemporani. Es tracta d'una ciutat amb una gran oferta cultural i multitud d'activitats com rutes guiades. Descobreix tots els seus encants!