Blogs en video

Una vegetació molt especial, un ric patrimoni històric… Chóvar és una gran opció per a planejar una escapada de muntanya per molts motius! T'animes a descobrir-los?


Chóvar, a la comarca de l’Alt Palància i envoltat de la bellesa del Parc Natural de la Serra d’Espadà, és una destinació perfecta per als qui gaudisquen de la naturalesa i els entorns rurals. Et contem tot el que no t'has de perdre!

Què veure a Chóvar

El nucli urbà de Chóvar, enfilat en un turó, encara conserva el traçat musulmà sobretot a la part alta, i està coronat per un castell, també musulmà, que et recomanem visitar per a gaudir de les vistes i de la Torreta, un element defensiu molt interessant. Acosta't després a visitar la seua Església de Santa Anna, del segle XVIII.

Si eixim de Chóvar en direcció al barranc Carbó, trobem un paratge amb taules, Las Carboneras, on gaudir de la magnífica qualitat de l'aigua de la seua font o descansar recuperant forces amb un pícnic. És perfecte per a un alt en la teua escapada! Altres llocs que no et pots perdre són les Fonts Fresca i del Cerezo la Vaquera. Totes elles amb una aigua molt bona!

Des de Chóvar pots emprendre rutes senderistes entre sureres centenàries amb moltes destinacions interessants, com l'Embassament d’Ajuez, prop del qual encara hi ha restes d'antics corrals musulmans o, més recents, els forns de principis del segle XX de les antigues Mines de Cinabri. No oblides visitar la Cova dels Calaricos, amb estalactites i estalagmites, i el poblat iber del Rubial.

Les festes de Chóvar són un altre gran motiu pel qual organitzar una escapada, amb la vistosa festa del Diumenge de la Rosa, al maig, o la del Santíssim Crist de l'Agonia. En ambdues es reparteixen flors entre visitants i veïns! Per descomptat, no faltaran les revetles, jocs per a xiquets i molt més. No te les pots perdre!

No te’n vages sense provar el seu gran oli d'oliva, el seus sequillos i rosegons, ametlats, brioix en tomaca o l'olla de cards, entre moltes delícies. Gaudeix Chóvar amb els cinc sentits!

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Compres
Espais naturals
Festes
Zones d'interior

Publicacions