Palau de Sant Joans

Main image

Multimèdia Gallery 

El Palau de Sant Joans a Cinctorres és un dels edificis més emblemàtics de la localitat. Al seu interior alberga el Museu de Dinosaures i multitud d'activitats culturals.

Al centre de Cinctorres, entre la Plaça Vella i el Carrer Soldevila, trobem el Palau de Sant Joans. Es tracta d'un edifici del gòtic civil nobiliari que va pertànyer a la casa noble de Santjoan, i d'ací el seu nom. Encara que té el seu origen en el segle XV, l'estructura de l'edifici que es conserva hui dia es va posar en peus en el segle XVII.

Aquest palau d'estil gòtic aragonés té dues plantes i, sobretot en el seu exterior, es troba perfectament conservat. La façana és de pedra, amb un aleró de fusta, i l'edifici conserva una torre quadrada en la qual observem la Creu de Malta en el seu vèrtex.

L'interior del Palau de Sant Joans manté els escuts heràldics de les antigues famílies que vivien al palau. El paviment del palau de Cinctorres és un dels seus elements més característics: decorat amb figures zoomòrfiques, són taulells treballats amb una tècnica mil·lenària anomenada majòlica, que usa com a referència en els dibuixos vinyetes del segle XVIII sobre tot tipus d'animals.

El Palau de Sant Joans alberga el Museu de Dinosaures de Cinctorres en la seua planta baixa, una exposició permanent de peces paleontològiques del jaciment Ana, situat en la localitat. Aquest jaciment es va descobrir l'any 1998 i, des d'aleshores, s'han recuperat més de 500 fòssils. Les troballes del jaciment Ana són de gran importància i, gràcies a aquest museu, podem gaudir d'una gran part d'ells i veure'ls de prop.

Més informació

Horari

A les 11.15 o a les 12.30
Sols es visite la planta baixa.