Multimèdia Gallery 

La figura del faixer és molt important a Cinctorres. Vols descobrir per què?
Més informació
Època

S. XV al XXI

Cinctorres és una destinació amb molt d'encant i on les tradicions continuen més vives que mai. Un lloc on perdre's pels seus carrers i sentir la cultura i la història que envolten aquest municipi.

Una de les figures més representatives de Cinctorres és el Faixero, un viatger que s'encarregava de viatjar per tota Espanya per a comercialitzar les faixes que es feien en aquest municipi.

Sí, a Cinctorres es tixen les faixes que veiem en les Muixerangues, Castellers, San Fermines i dels Costaleros. Ho sabies? Aquesta gran importància i rellevància en la localitat han fet que es cree el Museu de la Faixa. Un lloc on es posa en valor la funció del faixer i la importància que va tindre a Cinctorres. Ací podràs contemplar els processos d'elaboració de la faixa, des dels telers fins a la fabricació dels cordons.

A més, en honor al faixero s'ha alçat una escultural de la seua figura amb la següent frase: "El cinctorrà que se'n va però sempre torna al poble”. Una manera de demostrar l'orgull que se sent dels seus orígens.