Galeria Multimèdia

Descobreix els secrets que s'amaguen darrere del Salt de la Nóvia de Cirat. Et sorprendrà!

Cirat és una destinació màgica i acollidora. Només necessites fer un xicotet passeig pel seu entorn per a descobrir alguns racons capaços de deixar-te sense paraules. Preparat per a conéixer l'interior de Castelló?

Per a fer-ho, et convidem a fer la ruta del Salt de la Nóvia que et portarà a conéixer dos enclavaments molt especials: el barranc de les Salines i el Salt de la Nóvia. Aquest últim és un dels espais naturals més visitats de Cirat, tant per la seua bellesa com per la pau que s'hi respira.

El Salt de la Nóvia és una cascada que cau a un estany d'aigua envoltat d'una gran vegetació i el seu cabal prové del barranc de les Salines. Però, d'on ve aquest nom? Cal remuntar-nos al passat, durant la II Guerra Carlista, quan dos joves es van trobar una vesprada i van prometre tornar-se a veure acabada la guerra, però els pares d'ella la volien casar amb un jove de Cirat. Durant el viatge d'ella cap a la localitat, el grup va entropessar amb una partida de carlistes, entre els quals es trobava el seu jove estimat. Va començar un tiroteig i el xic va morir, mentre que la mula amb la jove va caure per la cascada i, des d'eixe dia, és coneguda com el Salt de la Nóvia.

Una bona opció per a conéixer aquest bonic paratge natural és recórrer la seua sendera i la seua fantàstica ruta. Una vegada acabes, podràs donar-te un bon bany en el seu gorg d'aigua freda. Endinsa't en l'interior de la Comunitat Valenciana i gaudeix de les joies de la naturalesa que té aquesta destinació.

Més informació
TIPUS

Paratges