Blogs en video


Moncofa es troba a la comarca de la Plana Baixa a la província de Castelló. Aquest municipi costaner es caracteritza per la seua història i el seu passat àrab. És una destinació on podràs gaudir tant de la Costa Flor del taronger com de tot el llegat històric i artístic que es troba a la ciutat.

Què fer a Moncofa

Hi ha molts plans que pots fer a Moncofa. Pots començar el teu dia passejant per la costa mediterrània i gaudir de les seues diferents platges i cales. La platja de l’Estanyol es troba en una àrea delimitada que està declarada microreserva de flora. Com que és una zona on estan restringides les urbanitzacions, molta gent practica el nudisme i acaba on comença la platja de Xilxes.

Si tens mascotes, la platja Belcaire és ideal perquè pugues gaudir-la amb ells. S'estén fins a la desembocadura del riu Belcaire. En la seua curta extensió, uns 500 metres, existeix una zona irregular amb un xicotet atol·ló dins de la mar. Està especialment indicada per a la pesca amb llançadora. Aquesta i l'anterior són només dues de les platges de Moncofa, només has de recórrer tota la seua costa per a descobrir llocs amb molt d'encant on es respira una gran tranquil·litat.

Si vols descobrir el llegat que hi ha a Moncofa, acosta't fins al seu barri antic i contempla la bellesa de monuments com l’Església Parroquial de Santa Maria Magdalena. L'actual església es va construir en 1698 sobre una més xicoteta de 1329. La nova església té tant estils Barrocs com del Neoclàssic valencià. Quant a la seua arquitectura, la nau central compta amb xicotetes naus laterals, que serveixen d'altars on es veneren imatges de Santa Maria Magdalena, Immaculada Concepció, Sant Isidre, el Sant Sepulcre, Crist de l'Agonia i Jesús Natzaré, entre d’altres.

Un altre dels edificis que no pots perdre't és l’Ermita de Santa Maria Magdalena, tot un símbol del que va ser el poblat marítim del Grau. Cada 23 de juliol es realitza el desembarcament de la Patrona, una festivitat molt important per a la gent de la localitat.

I cal no oblidar que la gastronomia mediterrània és un dels punts forts de les destinacions de la Comunitat Valenciana i Moncofa no havia de ser menys. No pots anar-te’n d'aquesta destinació sense provar el seu arrosejat, el seu arròs negre o delectar al teu paladar amb el Meló de Moncofa, un dels més dolços i saborosos de la Comunitat Valenciana. 

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Campings
Compres
Experiències
Festes
Monuments
Oficines de Turisme
Platges

Propostes de viatge