Galeria Multimèdia

Et proposem acostar-te a un preciós conjunt arquitectònic a Traiguera, on descobrir una part de la seua història molt interessant. T'encantarà fotografiar aquest santuari!

El Real Santuario de la Virgen de la Fuente de la Salud, Reial Santuari de la Verge de la Font de la Salut, a Traiguera, a El Baix Maestrat de Castelló, és un temple ple d'història, has d'incloure una visita en la teua llista de plans a Traiguera!

El seu origen està vinculat amb la història de la troballa d'una imatge de la Verge, al costat d'una font a la qual es van atribuir poders curatius. En honor a aquest culte es va construir un primer santuari al voltant del qual va anar creixent l'actual conjunt. El Reial Santuari de la Verge de la Font de la Salut es va començar a edificar en el segle XIV, i al llarg de la història ha estat vinculat a diferents ordes com la de Montesa o la dels Hospitalaris.

El conjunt actual inclou, a més del temple, l'antiga hostatgeria, la "Casa dels Capellans" i el Palau dels Ducs de Segorbe. Sobre l'estil gòtic inicial s'han anat superposant elements renaixentistes i barrocs, creant un conjunt que impacta per la seua monumentalitat.

Especialment t'agradarà el pòrtic renaixentista i l'espadanya en la qual es troben les campanes. A més, aquest conjunt inclou la Col·lecció Museogràfica Permanent del Santuari de la Font de la Salut, un museu que t'encantarà visitar.

El Reial Santuari de la Verge de la Font de la Salut pot, a més, formar part d'un gran pla de senderisme o ciclisme! Arribar fins allí caminant des de Traiguera et costarà aproximadament una hora, i coneixeràs pel camí precioses oliveres mil·lenàries. T'apuntes a descobrir la bellesa d'aquest fantàstic temple?