Galeria Multimèdia

Vilafamés és un lloc amb molta història que se situa en un enclavament privilegiat, envoltat d'oliveres i d'ametlers. Descobreix el seu passat i viu una experiència difícil d'oblidar.

Vilafamés es troba en un escenari incomparable entre oliveres i ametlers. Un lloc ple d'història en el qual els seus carrers et mostraran el llegat que ha deixat el pas del temps. Hui, aquesta encantadora destinació manté el seu encant, amb un arrelament rural viu i eixes arrels marcadament culturals que li han permés formar part de la xarxa de “Els pobles més bonics d'Espanya.

Sens dubte, un dels monuments més significatius d'aquesta localitat és el seu castell. Aquesta fortalesa es va construir sobre la roca i ha patit diverses intervencions al llarg del temps. El Castell de Vilafamés impressiona fins i tot a vista d'au. Aquesta fortificació es troba a la part alta de la vila, on es documenten indicis de població anterior, i la seua utilització és d'origen andalusí. El castell conserva la seua estructura antiga i restes de l'època romana, musulmana i cristiana. Encara que els seus vestigis més antics daten del segle XIV.

Vols saber més sobre la seua història? El seu aspecte actual es va configurar en el segle XIX durant les guerres Carlistes, moment en què es va construir la torre central circular, un dels pocs exemples d'arquitectura carlista de la Comunitat Valenciana.

Aquest castell està declarat Bé d'Interés Cultural, així que val la pena visitar-lo. Per a això, pots gaudir d'increïbles rutes senderistes per a fer a peu o amb bicicleta amb la família al complet.

En canvi, si ens endinsem en el barri antic, declarat Bé d'Interés Cultural des de l'any 2005, podem zigzaguejar pels seus carrers estrets i trobar restes del patrimoni àrab. Aquest municipi compta amb nombrosos jaciments arqueològics que denoten la importància del lloc, com per exemple la Cova de Dalt del Tossal de la Font o les pintures rupestres de l’Abric del Castell.

Només has de descobrir Vilafamés i contemplar les vistes increïbles d'un dels pobles amb més encant de Castelló. ¡T’enamoraràs!