Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
Vilafamés
vilafames

Blogs en video

Vilafamés és d'eixes destinacions que desprén màgia i en la qual les aromes es fonen amb els colors de la naturalesa. Un lloc amb història on les seues tradicions continuen més vives que mai.


Vilafamés, entre oliveres i ametlers, és un poble amb molt d'encant de l'interior de Castelló. La seua orografia és molt especial, i la muntanya s'integra amb els propis carrers. Es tracta d'una destinació que a més ha atret a molts artistes! 

Hui dia, Vilafamés continua mantenint intacte eixe encant. Recórrer els seus carrers és com viatjar en el temps fins a conéixer les arrels culturals que li donen eixe toc tan especial. Tot un llegat que l'ha convertit en un dels pobles més bonics d'Espanya. Ens acompanyes en aquest viatge?

Què veure en Vilafamés

Perdre's pels seus carrers empinats ens portarà fins a un dels punts que més destaca, el seu barri antic i el seu Conjunt Històric Artístic, conjunt històric artístic. En ell es poden distingir dues zones molt ben diferenciades. La part superior es caracteritza per l'existència de carrers estrets i en zig-zag, mentre que la inferior té un traçat més lineal i adaptat a la topografia.

En el nostre recorregut no podem oblidar un dels punts més fotografiats, la Roca Grossa. Una roca de gran tamany que és ací centenars d'anys immòbil, encara que pareix d'allò més inestable. Compta la llegenda que has de tocar-la i demanar tres desitjos perquè, almenys, un d'ells es complisca.

Si pugem pels seus carrerons, arribarem fins als Castell, Llenços de Muralla y l’Eglésia de la Sang. L'església es va construir sobre restes de l'època musulmana, i es conserven part de les antigues muralles. 

El castell és un dels monuments més importants de la localitat i les seues restes més antigues daten del segle XIV. Es va construir sobre la roca i conserva pràcticament tota la seua estructura original, així com restes de l'època romana, musulmana i cristiana. És una parada obligatòria en la teua ruta si vols conéixer una mica més sobre el passat d'aquest bonic poble. 

Vilafamés sorprèn amb tot l'art i la cultura que es respira. Un dels temples que hem de veure en la nostra visita és l'Església Parroquial de l'Assumpció de la Nostra Senyora. Els seus trets arquitectònics barrocs li donen un toc especial, i més si visitem el seu interior, on trobarem el seu retaule major de principis del segle XVII. 

Si et quedes amb ganes de més, el fantàstic Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés, compta amb una gran exposició amb obres d'artistes de rellevància internacional com Picasso, Guayasamín o Tàpies, i t'encantarà el preciós palau del segle XV en el qual es troba!

A més, a Vilafamés trobarem importants jaciments arqueològics, com per exemple la Cova del Tossa, el Poblat Ibéric Estrets-Racó de la Rata, unes troballes ibèriques o les pintures rupestres de l’Abric del Castell, que es troben al costat del castell. I no deixes de fer una excursió a la bonica Ermita de San Miguel, o Ermita de Sant Miquel!

Aquest poble també s'assaboreix. Posa a prova els teus cinc sentits i practica l’enoturisme en la província de Castelló. Ací trobaràs alguns dels cellers que produeixen vins sota la Indicació Geogràfica Protegida IGP “Vins de les Terres de Castelló”.

Vilafamés és, sens dubte, una d'eixes destinacions que atrapa i enamora. Deixa't portar, gaudeix del viatge i no deixes de descobrir l'interior de la província de Castelló. Deixaràs que t'ho conten?

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Vivendes turístiques
Cases rurals
Albergs turístics
Hotels
Campings
Compres
Empreses de servicis complementaris
Esdeveniments
Experiències
Monuments
Museus
Oficines de Turisme

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.
Descobreix la gran empremta que ha deixat l'art rupestre llevantí al llarg de la nostra història.

Propostes de viatge

Publicacions