Blogs en video


Entre oliveres i ametlers es troba Vilafamés, una bella destinació de l'interior de Castelló. L'orografia d'aquest acollidor poble ha influït tant que l'estructura del municipi s'ha anat creant sobre la mateixa muntanya. Les peculiaritats del municipi i la bellesa del seu entorn la van convertir en destinació triada per molts artistes.

Hui dia, Vilafamés continua mantenint intacte eixe encant. Recórrer els seus carrers és com viatjar en el temps fins a conéixer les arrels culturals que li donen eixe toc tan especial. Tot un llegat que l'ha convertit en un dels pobles més bonics d'Espanya. Ens acompanyes en aquest viatge?

Què veure en Vilafamés

Perdre's pels seus carrers empinats ens portarà fins a un dels punts que més destaca, el seu barri antic i el seu conjunt històric artístic. En ell es poden distingir dues zones molt ben diferenciades. La part superior es caracteritza per l'existència de carrers estrets i en zig-zag, mentre que la inferior té un traçat més lineal i adaptat a la topografia.​​​​​​​

En el nostre recorregut no podem oblidar un dels punts més fotografiats, la Roca Grossa. Una roca de gran tamany que és ací centenars d'anys immòbil, encara que pareix d'allò més inestable. Compta la llegenda que has de tocar-la i demanar tres desitjos perquè, almenys, un d'ells es complisca.

Si seguim pels seus carrerons, arribarem fins al Castell de Vilafamés. Aquesta fortalesa és un dels monuments més importants de la localitat i les seues restes més antigues daten del segle XIV. El castell es va construir sobre la roca i conserva pràcticament tota la seua estructura original, així com restes de l'època romana, musulmana i cristiana. És una parada obligatòria en la teua ruta si vols conéixer una mica més sobre el passat d'aquest bonic poble. 

A més, a Vilafamés trobarem importants jaciments arqueològics, com per exemple la Cova de Dalt del Tossal de la Font o les pintures rupestres de l’Abric del Castell.

Vilafamés sorprén amb tot l'art i la cultura que es respira. Un dels temples que hem de veure en la nostra visita és l’Església Parroquial de l’Assumpció. Els seus trets arquitectònics barrocs li donen un toc especial, i més si visitem el seu interior, on trobarem el seu retaule major de principis del segle XVII. Si et quedes amb ganes de més, el Museu d’Art Contemporani compta amb una gran exposició que podràs visitar, a més de contemplar el palau del segle XV en el qual es troba.

Aquest poble també s'assaboreix. Posa a prova els teus cinc sentits i practica l’enoturisme en la província de Castelló. Ací trobaràs alguns dels cellers que produeixen vins sota la Indicació Geogràfica Protegida IGP “Vins de les Terres de Castelló”. A més, la gastronomia de Vilafamés t'encantarà. Entre les seues receptes més típiques podem destacar l'olla, el tombet o la seua deliciosa rebosteria amb els pastissos de moniato i el singular coc de farina.

Vilafamés és, sens dubte, una d'eixes destinacions que atrapa i enamora. Deixa't portar, gaudeix del viatge i no deixes de descobrir l'interior de la província de Castelló. Deixaràs que t'ho conten?

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Allotjaments rurals
Empreses gestores
Vivendes turístiques
Hotels
Campings
Compres
Experiències
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Inspira't

Perdre's pels pobles de Castelló sempre és una gran idea. Fer-ho a la tardor i a l'hivern pot ser una experiència inoblidable. Descobreix tots els seus racons i tria quins pobles seran l'escenari de la teua pròxima aventura.
Descobreix la gran empremta que ha deixat l'art rupestre llevantí al llarg de la nostra història.

Propostes de viatge

Publicacions