Jaciment arqueològic El Perengil

Main image

Multimèdia Gallery 

Un jaciment envoltat de misteri que has de visitar a Vinaròs. Benvinguts al Perengil.

Un edifici sobre el pla d'un pujol en Vinaròs continua sent hui un misteri per als investigadors. Conegut com el jaciment arqueològic El Perengil, presenta una estructura peculiar si el comparem amb l'època ibèrica.

Els investigadors no coneixen amb certesa la funcionalitat de El Perengil. Algunes hipòtesis assenyalen que estava destinat a ser un enclavament estratègic en l'època de les Segona Guerra Púnica que va enfrontar cartaginesos i romans. Segons aquesta hipòtesi, servia com a torre guaita o de defensa.

En la part exterior de l'edificació podem trobar l'entrada al recinte connectada amb un corredor, la torre rectangular i un mur perimetral amb un important gruix de 1,70 metres. La part interior es divideix en quatre: un espai central, la sala principal amb dues estructures circulars i una rectangular, una habitació lateral i un xicotet espai que no arriba al metre quadrat.

Un lloc que mereix una visita per a imaginar la història que guarda aquest enclavament. El municipi de Vinaròs, punt de referència en la costa de Castelló, guarda aquest i altres enclavaments extraordinaris. Embarca't en un viatge al passat pels carrers i voltants de Vinaròs.