Puig de la Nau

Main image

Multimèdia Gallery 

Descobreix el patrimoni que s'amaga darrere de la muralla en el jaciment arqueològic del Puig de la Nao.

A Benicarló trobem un dels jaciments ibèrics més importants de la Comunitat Valenciana, el Puig de la Nao. Visitar aquest jaciment ens permet descobrir un poblat iber construït a mitjan segle V a.C. i excepcionalment conservat. En ell s'han descobert interessants ceràmiques àtiques, entre les quals destaca el kylyx atribuït al pintor Penthesilea.

El plantejament urbanístic del Puig de la Nao, el traçat dels seus carrers, els diferents edificis on descansaven, treballaven o practicaven el culte els ibers i el passeig per les muralles ens permeten conéixer de prop l'època i l'estil de vida dels ibers.

Quant a la seua arquitectura, la construcció de les cases es va realitzar amb maçoneria, aprofitant les pedres de l'entorn. El més destacable del Puig de la Nao és la presència de cases amb dues altures, les quals estarien unides per escales de maçoneria o de fusta, o amb un accés a la part superior aprofitant els desnivells del terreny.

L'assentament es va construir marcant, en primer lloc, el perímetre amb la muralla i, una vegada definit, es van traçar els principals eixos viaris. Aquesta distribució dels carrers ens parla d'un urbanisme planificat amb un plantejament previ per a buscar la racionalització de l'espai.

Pots accedir al poblat i descobrir tota la seua història i patrimoni concertant una visita guiada amb el Museu de la Ciutat de Benicarló.

Més informació

Horari

Concertar visita