Les Falles

Foc, pólvora, música i tradició. Un festival per a tots els sentits! Des de l'1 de març, la pólvora i la música envaeixen València, convertint la ciutat en un escenari ple d'art, espectacle i tradició. Cada barri i cada carrer transmeten l'esperit d'aquesta festa excepcional, la més important i representativa que tots els anys se celebra en honor a San Josep.

La seua història, caràcter i valors han aconseguit el reconeixement internacional de la UNESCO, que en 2016 va declarar aquesta festa Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, a més de Festes d'Interés Turístic Internacional. Les Falles són úniques!

Del 15 al 19 de març se celebra la gran setmana fallera. En aquestes dates es concentren els principals actes que defineixen la nostra festa josefina: Mascletaes, la Cavalcada del Foc, la Plantà, l'Ofrena a la Verge, la Nit del Foc, la Cremà i les tradicionals despertaes amb les quals començaràs la teua jornada festiva. Un calendari faller que es complementa a la perfecció amb una gastronomia sense igual, una ciutat oberta i un ambient insuperable. T'apuntes a les millors Falles de la teua vida?

Vine disposat a gaudir! En cada racó de la ciutat t'espera un autèntic festí per al teu paladar. Els bunyols i el xocolate, combinació guanyadora!; els entrepans tradicionals, els grans protagonistes en tots els casals; la paella valenciana, un estendard més de la nostra festa! Sempre present en cada celebració. I un got refrescant d'orxata serà la parada perfecta per a reposar forces i seguir amb la visita per una ciutat disposada a sorprendre't a cada pas que dónes. 

Durant eixos dies, veuràs una al·lucinant exposició d'art efímer. Prop de 800 monuments de fusta, cartó i molta, molta sàtira, omplin els carrers de València per a celebrar l'arribada de la primavera. A més, tot amenitzat amb música de banda amb la qual desfilaran milers de fallers i falleres amb el seu artesanal i tradicional indumentària valenciana. T'imagines una cosa així? Què no te les compten! Viu les Falles.
 

Imatges
Imágenes de las fallas
Mascletá