Més de 700 ninots prendran la Ciutat de les Arts i les Ciències i obriran la temporada del Museu de les Ciències Príncipe Felipe, portant la calor de les Falles

L'Exposició del Ninot 2017, entre els dies 4 de febrer i 15 de març, canvia la seua ubicació habitual en l'esplanada de Nuevo Centro per a traslladar-se al Saló Arqueries del Museu de les Ciències Príncipe Felipe. Situat en la planta baixa del museu, compta amb 3.500 metres quadrats, una sala de conferències i un saló d'actes que permet realitzar xarrades i activitats complementàries. A açò cal sumar la proximitat d'esta ubicació al Museu Faller i la presència habitual de molts turistes en la zona.

Com ja és tradicional, els ninots exposats participen en un entranyable concurs el resultat del qual depén de la votació popular, que decidirà quina figura o grups de figures se salvaran de la Cremà la nit del 19 de març. Els ninots indultats passaran a formar part de la col·lecció del Museu Faller, per a ser admirats pels visitants de la ciutat de València.

Des de l'any 1934 se celebra esta exposició, que mostra un ninot de cada una de les falles que es planten en la ciutat de València. Regino Mas, insigne artista faller i membre de l'Associació d'Artistes Fallers, va ser l'impulsor de la proposta de l'indult del foc. Esta iniciativa inspiraria la celebració de la primera Exposició del Ninot, així com la tradició de salvar la figura que obtinguera el major nombre de vots en un escrutini popular. La primera Exposició del Ninot es va realitzar entre els dies 13 i 14 de març d'aquell any, ubicada en els soterranis del Mercat Central. "Iaia i Neta", obra de Vicente Benedito per a la comissió Plaça del Mercat, va ser el primer grup indultat oficialment.

L'any següent, en 1935, es va crear la Cavalcada del Ninot, que consistia en una comparsa integrada per fallers disfressats que acompanyaven el ninot a l'exposició. Esta forma de realitzar-se la cavalcada va continuar fins a l'any 1953, la qual es va transformar a la manera que se celebra en l'actualitat, segons el programa oficial de les Festes de Falles.

Les Falles piquen a la porta. De fet, en l'Exposició del Ninot es poden endevinar ja alguns detalls dels monuments que es plantaran el 14 i 15 de març, omplint de color, espectacle i crítica els carrers i places de tota la ciutat de València. Acosta't a contemplar i vota pel teu ninot favorit.