Elx, Patrimoni de la Humanitat: descobreix els seus tresors

Activitats i plans
Elx és una ciutat que amaga tres Patrimonis de la Humanitat. Només has d'endinsar-te en esta preciosa destinació i descobrir-los. Et vens?

Elx és una ciutat amb encant i una de les quals atresora més d'un Patrimoni de la Humanitat reconegut. Només has de recórrer els seus carrers i gaudir de tots els monuments que fan que esta ciutat siga tan especial. I és que la Comunitat Valenciana compta amb un gran patrimoni de la humanitat que val la pena ser descobert.

Sens dubte, un dels patrimonis més representatius de la ciutat és el Palmerar d'Elx. Es tracta d'un conjunt d'horts de palmeres de cinc quilòmetres de superfície i més de 200.000 exemplars. És considerat el major d'Europa i compta amb arbres mil·lenaris. A més, flama la seua atenció la palmera imperial. Els seus 25 metres d'altura i els seus set braços als costats fan que el Palmerar d'Elx es convertisca en tot un símbol per a Elx.

Si seguim la nostra ruta per Elx i pel seu Patrimoni, no podem perdre'ns la representació del Misteri d’Elx. És un drama líric d'origen medieval que tracta sobre la mort, l'assumpció i la coronació de la Verge. És considerada com a Patrimoni de la Humanitat per la seua grandesa, bellesa i originalitat. Esta representació es du a terme des del segle XV en la Basílica de Santa María i, cada mes d'agost, la ciutat s'ompli de visitants per a contemplar esta gran obra.

Elx és una ciutat amb història, cultura i moltes tradicions que, encara que passe el temps, continuen intactes. D'ací l'encant d'esta ciutat alacantina. I la nostra visita a Elx no pot acabar sense visitar el Museu de Pusol. Un projecte educatiu-museístic que es desenvolupa des de 1968 i en el qual es conserva tot el patrimoni i la cultura local.

És considerat com a Patrimoni de la Humanitat i recull de manera didàctica qui som i d'on venim. El seu objectiu és facilitar el coneixement de l'entorn rural en el qual se situa, així com la conservació d'una cultura, tant material com immaterial. Sens dubte, Elx amaga molts tresors que val la pena que els descobrim junts. Et vens?