Blogs en video

En 2016 València va ser declarada Ciutat de la Seda per la seua importància en la històrica Ruta de la Seda des de la Xina. Una magnífica oportunitat perquè València recupere el seu protagonisme entre les mítiques ciutats de la Ruta de la Seda i projecte internacionalment el seu valuós patrimoni històric-artístic.

A València trobem nombrosos vestigis de la importància de la seda al llarg de la història, especialment rellevant entre els segles XV i XVIII. Cal destacar la Llotja dels Mercaders, coneguda com a Llotja de la Seda, que és una obra mestra del gòtic civil valencià. 

El barri medieval de Velluters, lloc en el qual es van assentar els mestres seders, conserva encara hui el sabor d'antany amb xicotets edificis que albergaven tant l'habitatge com el taller dels artesans, així com algunes casones, com el Palau de Tamarit. És en aquest barri valencià on es troba el Col·legi de l'Art Major de la Seda, establit en 1686 -actual seu del Museu de la Seda-. El quilòmetre 0 de la Ruta de la Seda de València, un recorregut amb diverses parades que revela el valuós llegat històric, arquitectònic i artístic que va deixar el comerç de la seda a la ciutat.

Inspira't

El pont d'octubre és un gran moment per a descobrir i enamorar-se de la Comunitat Valenciana. Et proposem diferents maneres de fer-ho. Tria la teua!
Espanya forma part del programa de la UNESCO Ruta de la Seda, en què València és la ciutat principal de la iniciativa. L'any 2016 es va celebrar la II Trobada Mundial València, Ciutat de la Seda 2016.

Publicacions