Ruta del Grial

El Sant Grial és la relíquia més important de la història del cristianisme. El Grial, la copa considerada sagrada perquè segons els evangelis va ser la que va utilitzar Jesucrist per a oficiar el sopar amb els seus dotze apòstols.

Protagonista de les Croades de l'Edat mitjana, del secret dels cavallers templers que la van custodiar, de llegendes artúriques o del cèlebre quadre L'Últim Sopar de Leonardo da Vinci, el Sant Grial continua despertant interés més enllà de l'estrictament religiós.

La tradició diu que el calze que va utilitzar Jesucrist en l'últim sopar, està custodiat en una capella de la Catedral de València. La ciutat ha sigut declarada pel Vaticà en 2015 Ciutat Jubilar a perpetuïtat. Aquesta celebració tindrà lloc cada cinc anys, en reconeixement a l'autenticitat del Grial. València és, des d’aleshores, una de les set ciutats jubilars del món.

La ruta del Grial de València ens porta a conéixer els racons més atractius de la Comunitat Valenciana i de la Comunitat Aragonesa. Aquesta ruta comença en Sant Joan de la Penya (Osca) i acaba en la Catedral de València. Transcorre per ciutats que ens transporten a altres èpoques de la història com Segorbe, Sagunt, Torres Torres, la Serra de la Calderona on podràs visitar el monestir de Sant Esperit, que funciona com a hotel i restaurant, el monestir d’El Puig, Alboraya i el monestir de Massamagrell del S. XV. En la capital del Túria entorn d'aquesta fascinant relíquia podem visitar llocs històrics com l'Església de Sant Joan de l'Hospital, la Catedral de València, la Capella del Sant Calze i l'Església de Sant Nicolás.

Més informació: Ruta del Grial

Inspira't

image
El puente de octubre es un gran momento para descubrir y enamorarse de la Comunitat Valenciana. Te proponemos diferentes formas de hacerlo. ¡Elige la tuya!
image
És la relíquia més important de la història del cristianisme. Protagonista de les Croades de l'Edat Mitjana, del secret dels cavallers templers que la van custodiar, de llegendes artúriques o del cèlebre quadre L'Últim Sopar de Leonardo da Vinci. És el Grial, la copa considerada sagrada perquè segons els Evangelis va ser la que va utilitzar Jesucrist per a oficiar el sopar amb els seus apòstols.

Publicacions