Aldaia
turismo aldaia,
Aldaia MUPA. Fachada calle Iglesia
Aldaia Composicion abanicos MUPA
aldaia

Blogs en video

Aldaia, a la comarca de l'Horta Oest, és un municipi ben connectat i molt pròxim a València amb interessants propostes que no et pots perdre. Descobreix-les!


Aldaia, a l'Horta Oest, és un municipi amb una agenda cultural i d'esdeveniments prou completa, grans centres comercials on anar de compres i alguna recepta tradicional que t'abellirà repetir. Descobreix els seus secrets i prepara una visita!

Què veure a Aldaia

Per a començar la teua ruta per Aldaia et recomanem dirigir-te al seu mercat, un lloc on bull la vida i on poder conéixer de prop les aromes dels productes típics. Una vegada hages agafat forces, pots dirigir-te al MUPA, el Museu del Margalló d'Aldaia, situat a la fantàstica Casa de la Llotgeta, un edifici del segle XVI. I és que Aldaia, des del segle XIX, és una localitat fortament vinculada a la manufactura de ventalls artesanals.

Passejar per la Plaça de la Constitució d'Aldaia ens portarà fins a l'antiga cisterna del segle XVI, que ja forma part del nou Ajuntament, i una vegada allí també has de visitar la seua Església Parroquial de l'Anunciació, amb una interessant mescla d'estils. Si t'abelleix passejar, pots arribar fins a les seues ermites, visitant la de la Verge de la Saleta i la de Sant Miquel.

Les festes d'Aldaia són un gran motiu pel qual acostar-se a conéixer aquest municipi, començant per les de moros i cristians dedicades al Santíssim Crist dels Necessitats, que tenen lloc a la fi de juliol i principis d'agost, i que solen incloure un bon nombre de plans.

En aquestes festes trobaràs activitats per a xiquets, revetles, festival de bandes de música, actes religiosos, danses i música tradicional i popular, desfilada de fanalets elaborats amb melons d'Alger, i la presència omnipresent de la sopà d’Aldaia o fanget de cel, unes delicioses postres pròpies dels dies de celebració.

Per descomptat, també celebren les falles i una saborosa Fira de les Tapes. Al seu Barri del Crist no falten les revetles i el bon ambient al carrer a la fi d'agost i principis de setembre. Acosta't a Aldaia a gaudir d'un gran ambient i de moltes atractives propostes!

Troba

Nom
Tipus
Empreses gestores
Hotels
Compres
Empreses de servicis complementaris
Festes
Museus