Descobreix un castell a Alfauir amb increïbles vistes a l'entorn natural i rural.

Si et preguntes què veure a Alfauir i t'agrada envoltar-te naturalesa, hi ha un lloc que no pots deixar de visitar. Es tracta del Castillo de la Palma, Castell de la Palma.

El Castell de la Palma es troba a la Serra d'Ador; de fet, també es coneix com el Castell d'Ador. Està declarat Bé d'Interés Cultural i, a nivell arquitectònic, en les restes que han arribat hui dia s'aprecia una estructura rectangular concèntrica i els fragments d'un aljub.

L'origen d'aquest castell a Alfauir es remunta al segle XI. Es tracta d'un hisn andalusí que va formar part de la xarxa de castells que girava entorn del Castell de Bayrén. En els successius anys, fins al segle XV, la titularitat del castell va estar en diverses mans fins que va ser finalment abandonat.

La seua ubicació, a 233 metres sobre el nivell de la mar, et permet contemplar unes increïbles vistes: al nord veuràs les serres de Falconera i Marxuquera, al sud els castells de Vilallonga i del Rebollet i a l'oest els castells de Borró i Vilella. El millor accés al castell és des del municipi d'Ador, seguint el camí de la Pedrera.

Puja al Castell de Palma i aprecia les seues restes, que segueixen en peus i ens ajuden a conéixer millor el passat d'aquesta zona. T'assegurem que el paratge davant els teus ulls et captivarà.