Festa de la Mare de Déu de la Salut

Main image

Multimèdia Gallery 

Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, Patrimoni Immaterial de la Humanitat. UNESCO.

Algemesí celebra cada 7 i 8 de setembre les seues festes, declaradesPatrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Celebració de gran participació popular d’origen medieval (1247). Els seus rituals, transmesos de pares a fills, estan replets d’expressions orals (teatre), música (seixanta-tres composicions), danses i representacions, amb reminiscències de cultes romans, cristians, musulmans i jueus. Cultures que van entreteixir l’essència d’esta terra i que es materialitza en la creació dels instruments musicals, en la inspiració de les melodies i en la variada indumentària utilitzada en la festa.


La música de dolçaina i tabal, les composicions orquestrals i de timbal que acompanyen les torres humanes de la Muixeranga i les danses de bastonets, pastoretes, carxofa, arquets, llauradores i tornejants, recreen i estimulen la memòria col·lectiva, transmetent missatges comuns i universals de sentiments visuals i sonors de gran plasticitat.


Durant la festa, Algemesí es transforma en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània amb l’entramat social de fe, tradició i cultura que comprenen les celebracions litúrgiques a la basílica, el paisatge sonor de campanes i l’entorn monumental del segle xvii on es fan les desfilades processionals amb la participació de més de mil quatre-cents figurants.

Més informació

Horari

8 de setembre, Processó de Volta General, 18.30h. Inici: Plaça Major.
*Es recomanable consultar prèviament la informació de l'esdeveniment.

Horari

8 de setembre,Processoneta del Matí, 10.00h. Inici: Capella de la Troballa.

Horari

7 de setembre, Festa de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Processó de les Promeses, 22.00h. Inici: Plaça Major.

Data d'inici

07/09/2021

Data finalització

08/09/2021

Tipus d'interès

Interés turístic