Alpuente
Alpuente
Alpuente
Alpuente
Alpuente
alpuente
que ver en alpuente,
planes en alpuente,
Alpuente

Blogs en video

Vine a descobrir una preciosa vila medieval a l'interior de la província de València, envoltada d'un paisatge únic. Vine a recórrer Alpuente!


Alpuente, a la comarca de Los Serranos a l’interior de València, és un municipi amb moltes sorpreses per veure, una autèntica destinació paleontològica on els dinosaures van deixar les seues petjades! A més, el seu barri antic és realment interessant i els seus voltants conviden a triar una ruta i començar a caminar. Pren-ne bona nota!

Què veure a Alpuente

Alpuente conserva restes arqueològiques i pintures rupestres que demostren que ja va estar poblat en l'Edat del Bronze. La història es respira en cada racó! Et recomanem visitar el Castell i Muralles d'Alpuente, i recórrer la vila caifal i medieval, que encara conserva restes d'habitatges i altres construccions com la Torre d’Alhama. El traçat medieval dels seus carrers i els monuments que integren la part més antiga d'Alpuente han sigut declarats Conjunt Historicoartístic.

Continua pel temple romànic-gòtic de l'Església Parroquial de Nostra Senyora de la Pietat, o els diferents horts medievals que es poden visitar al voltant de la muralla. De fet existeixen dues rutes magnífiques amb les quals anar descobrint la història i els detalls d'aquests horts i del conjunt de les muralles.

Els dinosaures han esguitat el terme d'Alpuente amb les seues petjades, i alguns d'aquests jaciments els pots veure pel teu compte, encara que sempre aprendràs molt més en una visita organitzada. Per descomptat, et recomanem visitar tant el Museu Etnològic d'Alpuente com el Museu Paleontològic Santa Bàrbara (MUPAL) per a conéixer com era la vida d'antics habitants… i aquests mítics animals!

Ja als voltants d’Alpuente has de visitar l’Aqüeducte Los Arcos, d’origen medieval, o practicar senderisme fins a trobar els diferents llogarets que existeixen a Alpuente, com les de El Collado, La Torre, El Hontanar, Corcolilla, La Almeza, La Canaleja, Las Eras, Baldovar, El Campo de Abajo i el de Arriba, La Carrasca o La Cuevarruz. Hi veuràs ermites, antics forns, miradors increïbles, molins i molts llocs d'interés! 

Si busques naturalesa a Alpuente, no et pots perdre el paratge de Canyada Pastores, amb savines centenàries i un exemplar de savina turífera monumental. Encara que la quantitat de rutes interessants et sorprendrà! La llista d'atractius és llarguíssima, has de vindre a veure Alpuente en persona!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Hotels
Cases rurals
Experiències
Festes
Monuments
Museus
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions