Galeria Multimèdia

Fes la teua pròpia ruta per la comarca de Los Serranos i descobreix un paisatge d'interior que et deixarà amb ganes de tornar.

La comarca de Los Serranos es troba a l'interior de la província de València, sobre un territori accidentat que fa honor al seu nom i la bellesa agresta del qual convida a gaudir de la naturalesa. Aquesta comarca està travessada pel riu Túria, que discorre en diversos trams enfilat per congostos estretíssims que resulten d'altíssim valor paisatgístic. El cor geogràfic de la comarca de Los Serranos és l'Embassament de Benagáber, on existeixen parets de bellesa espectacular. La seua capital és Chelva, però el municipi més poblat és Villar del Arzobispo.

En aquesta comarca trobem algunes de les muntanyes més elevades de la província de València, en els contraforts de la Serra Javalambre. Es conserven algunes de les més importants masses forestals de la Comunitat Valenciana, sobretot en Aras de los Olmos, Alpuente, Titaguas, Tuéjar, Benagéber y Chelva.

Més de 1.400 km² d'extensió conformen aquesta comarca que comprén paisatges molt diversos. Però encara que la naturalesa juga un paper fonamental, no hem d'oblidar-nos de la gran oferta històrica que posa al nostre abast Los Serranos, un altre ingredient imprescindible a tindre en compte si visitem aquesta zona de l'interior. També hi trobaràs senderes de xicotet recorregut per a organitzar excursions.

Es tracta d'una zona molt àmplia que anima a practicar esports a l'aire lliure, i si eres un amant del bon menjar, a Los Serranos podràs descobrir la gastronomia tradicional de la zona, entre la qual destaquen els seus vins, de gran qualitat i reconeixement. No et perdes aquesta comarca plena de secrets per descobrir. Voldràs tornar-hi!

#CARACTERÍSTIQUES
Ruta
Des de Aras de los Olmos a Andilla, pasant per Benageber, Bugarra, Calles, Chelva, Chulilla, Gestalgar, Higueruelas, Losa del Obispo, Pedralba, Sot de Chera, Titaguas, Tuejar, Villar del Arzobispo, La Tesa, Alcublas i Alpuente.
Mapa
map