Castielfabib
Castielfabib
Castielfabib
valencia

Blogs en video

L'entorn rural que l'acull dibuixa un horitzó envoltat de naturalesa per a gaudir, sense presses, de cadascun dels seus racons. Viatja amb nosaltres fins a Castielfabib i viu la màgia d'una destinació que et convida a descobrir i desconnectar.

Castielfabib batega en el cor del Rincón de Ademuz per a sorprendre'ns amb un escenari que desprén vida. Paisatges de postal, rutes fascinants, patrimoni històric i cultural o gastronomia exquisida ompliran els teus dies en aquesta destinació de plans inoblidables. A més del centre, també podràs perdre't pels cinc llogarets que l'envolten i protegeixen: Cuesta del Rato, Mas de Jacinto, Mas de los Mudos, Los Santos i Arroyo Cerro. Comencem el viatge?

Què fer a Castielfabib

Aquesta destinació és una excusa ideal per a gaudir del turisme rural. Nosaltres et proposem perdre't en la seua naturalesa a través de rutes de senderisme que et portaran fins a racons replets d'encant. Comencem el recorregut endinsant-nos en el Paratge Natural Municipal de la Mola dels Tres Regnes, el punt de trobada entre la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Aragó. Ací podràs perdre't en diferents camins que presumeixen d'una bellesa inconfusible i et dirigeixen fins a fonts naturals, coves i vistes que et deixaran sense alé.

Castielfabib es troba, a més, a la vora del riu Ebron i seguir les seues petjades és un altre dels itineraris que et convidem a descobrir. El curs de l'aigua farà de guia per a enamorar-te amb un entorn natural més que privilegiat. Durant aquest trajecte, totalment senyalitzat, podràs conéixer les Falçs de l’Ebron, la central hidroelèctrica, les Coves de Hituelo o la Vila Vella, entre altres racons.

Les Llomes d'Abril és la tercera de les rutes senderistes que t'aconsellem per a conéixer el patrimoni natural de Castielfabib. El bosc que posa fi a aquesta destinació és el recòndit lloc on t'espera un entorn ple de tresors. Barrancs, abrics de pintures rupestres, una antiga paridora, construccions agropecuàries, un mur defensiu… Tot això envoltat d'una fauna i flora extraordinària. Què més es pot demanar?

Més enllà de la naturalesa, Castielfabib també presumeix d'un ric patrimoni històric i cultural. Recórrer els seus estrets i empinats carrers és tota una experiència que ens regalarà fotografies dignes de postal. Per elles podrem pujar fins als punts més alts de la localitat, la Torreta o la Torre de l'Hospital, i contemplar unes colpidores vistes panoràmiques del Rincón de Ademuz.

Els vestigis medievals conquisten alguns punts de Castielfabib, tancats en el seu recinte emmurallat. En aquest lloc podràs passar-ho en gran amb una visita guiada que et revelarà els secrets de monuments com la Casa de la Vila, l’església parroquial i el Castell de Castielfabib. Aquest últim se situa en el turó que domina el poble i va servir, així mateix, de base i suport per a fer realitat la construcció de la imponent església, pròpia de l'estil gòtic de la Reconquesta.

Les petjades del passat també són presents en les ruines del convent de Sant Guillem, separat del nucli urbà per les aigües de l’Ebron. Construït en el segle XIV pels Agustins, d'aquest temple religiós tan sols es conserven algunes restes com la seua porta herreriana. Altres indicis de la història els podràs veure en els seus jaciments, en els quals es van trobar, per exemple, restes de ceràmica ibèrica.

Tanquem el nostre recorregut per aquesta destinació posant-li sabor al nostre viatge. Si et preguntes què menjar a Castielfabib, t'aconsellem que li dones un capritx al teu paladar amb la gastronomia local i els plats més típics. Alguns d'ells són les farinetes, el potatge o l'arròs empedrat, mentre que el toc dolç el posen productes com la poma esperiega. Gaudeix, amb calma, d'un poble per a viure amb els cinc sentits!

Oficinas de turismo:

Troba

Nom
Tipus
Cases rurals
Albergs turístics
Empreses de servicis complementaris
Empreses de turisme actiu
Espais naturals
Monuments
Oficines de Turisme
Zones d'interior

Propostes de viatge

Publicacions