Galeria Multimèdia

Vols conéixer la història del Puntal dels Llops? T'oferim l'oportunitat de conéixer aquest jaciment de la mà d'arqueòlegs especialitzats.
Més informació
Una altra informació


Per a les visites guiades gratuïtes és necessària la concertació prèvia.
Aquesta ruta està catalogada com a bàsica, amb el qual la pot fer per tota classe de públic, sempre que les persones no tinguen problemes de mobilitat.

Com arribar

Des de València s'agafa l'autovia d'Ademús (CV-35) fins a la sortida de la CV-25 (Marines-Olocau-Gàtova). Continuem per la mateixa 8 km fins a arribar a la sortida del cementiri d'Olocau. Estacionem el cotxe i després de pujar per una senda 35 minuts caminat, s'arriba al jaciment.

Preu

Gratuït

Horari

De dimecres a diumenge de 9:00 h a 15:00 h

Data d'inici

02/01/2024

Data finalització

31/12/2024

La visita guiada al Puntal dels llops es realitza mitjançant una ruta senderista de 1,5 km i 130 metres de desnivell. Durant la ruta s'efectuen diverses parades, on es conta que flora i fauna hi havia en època ibera en aquest territori.


Una vegada s'accedeix al jaciment, s'explica la història d'aquestes restes constructives pertanyents a una talaia de vigilància construïda en el s. V a. C., que formava part del sistema defensiu i de comunicació de Edeta, capital ibera del qual es va conèixer com el Edetània. Els elements més destacables que s'observaran són la seva impressionant muralla, la torre de vigilància i el conjunt d'habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l'assentament.


Per a completar la visita guiada es recomana acostar-se a la Casa de la Senyoria on es troba la Col·lecció Museogràfica del Puntal dels Llops. En ella, es mostren materials de les excavacions arqueològiques realitzades en el jaciment.

# Disponibilitat
Tot l’any