Multimèdia Gallery 

Vols conéixer la història del Puntal dels Llops? T'oferim l'oportunitat de conéixer aquest jaciment de la mà d'arqueòlegs especialitzats.
Més informació
Com arribar

Des de València s'agafa l'autovia d'Ademús (CV-35) fins a la sortida de la CV-25 (Marines-Olocau-Gàtova). Continuem per la mateixa 8 km fins a arribar a la sortida del cementiri d'Olocau. Estacionem el cotxe i després de pujar per una senda 35 minuts caminat, s'arriba al jaciment.

Horari

De dimecres a diumenge de 9:00 h a 15:00 h

Una altra informació


Per a les visites guiades gratuïtes és necessària la concertació prèvia.
Aquesta ruta està catalogada com a bàsica, amb el qual la pot fer per tota classe de públic, sempre que les persones no tinguen problemes de mobilitat.

Preu

Gratuït

Data d'inici

01/08/2022

Data finalització

01/08/2023

La visita guiada al Puntal dels llops es realitza mitjançant una ruta senderista de 1,5 km i 130 metres de desnivell. Durant la ruta s'efectuen diverses parades, on es conta que flora i fauna hi havia en època ibera en aquest territori.


Una vegada s'accedeix al jaciment, s'explica la història d'aquestes restes constructives pertanyents a una talaia de vigilància construïda en el s. V a. C., que formava part del sistema defensiu i de comunicació de Edeta, capital ibera del qual es va conèixer com el Edetània. Els elements més destacables que s'observaran són la seva impressionant muralla, la torre de vigilància i el conjunt d'habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l'assentament.


Per a completar la visita guiada es recomana acostar-se a la Casa de la Senyoria on es troba la Col·lecció Museogràfica del Puntal dels Llops. En ella, es mostren materials de les excavacions arqueològiques realitzades en el jaciment.