Centre Ferroviari Vaporista

Main image

Multimèdia Gallery 

Aprén tot sobre la història del ferrocarril i descobreix com funcionen els trens a vapor. Viuràs una experiència inoblidable.

Més informació

Preu

Adultos: 2€. Niños: 1€

TIPUS

Altres

Vols aprendre-ho tot sobre els ferrocarrils de vapor? Si visites Riba-roja de Túria, tens una parada obligatòria amb tota la família al parc de Vapor Viu. Es tracta d'un ferrocarril en miniatura en el qual els més xicotets poden aprendre i conéixer la història del ferrocarril veient com funcionen les locomotores de vapor.

Aquest parc es va inaugurar al novembre de 1989 i compta amb un dels millors ferrocarrils de cinc polzades d'ample en tota Espanya. Des que es va obrir al públic, el ferrocarril ha tingut molts canvis, com noves estacions o algunes automatitzacions.

L'associació Centre Ferroviari Vaporista de Riba-roja de Túria (CFVRt) és una associació sense ànim de lucre que es dedica, especialment, al modelisme ferroviari en 5″ i gestiona i manté el Ferrocarril Camp de Túria. A més, també s'encarrega del manteniment, construcció i reparació de tot el material motor i rodant del qual disposa.

Els amants dels trens en miniatura ací podran conéixer una de les modalitats més completes. En una mateixa afició s'uneixen el disseny, l'enginyeria, la mecànica constructiva i el tracte amb altres persones amants del ferrocarril.

Alguns moments són més divertits quan circulen per les vies més de cinc trens alhora i has d'estar pendent del control de circulació. Un passatemps genial per al cap d'estació que ha de coordinar tots els trens.

A més, el parc compta amb una zona de jocs infantil, zona de pícnic, bar i cinema d'estiu.